5/26/2012

Rantakäärmettä ei moni muista

Moiska! Oon ollut aika iloinen (vaikkei kuvassa näytä siltä eheh) eikä ihme, sillä pistäähän se hymyksi, kun aamulla mittari näyttää +30!
Siivottiin veljen kanssa kiireessä keittiötä. Meidän äiti on siivousfriikki ja säännöllisin väliajoin (jouluksi ja kesäksi) meidän talo kuurataan viimesen päälle ja sillon se sanonta "katosta lattiaan" pitää oikeasti paikkaansa, sillä sisälle kannetaan tikapuut ja katto pestään. 
Kerkesin onneksi hyvin itseäni ulos grillaamaan ja koetinpa samalla lukea vähän Helsingin pääsykoematskujakin.
Päivä vain parani, kun tein itellenni namnam salaattia Mun on ihan pakko avautua, että en voi tajuta kuka ostaa kaupasta sellasia valmiiksi pakattuja salaatteja? Ymmärrän, että sellanen napataan mukaan esim. junaan, mutta että ostetaan ihan vain kotiin sellanen pari päivää vanha tuotos, jonka hinta on samaa luokkaa kuin niiden ainesten erikseen, niin en voi kysyä kuin MITÄ? En yhtään ihmettele jos tulevaisuudessa äitiyspakkauksen mukana tulee vauvatkin, kun ihmiset alkaa olla niin laiskoja, ettei lapsiakaan jakseta tehdä itse.
Huippupäivän kruunasi vielä leffareissu Jonnan kanssa, jonka suoritin yllänäkyvässä varustuksessa. Käytiin vilkuilemassa Diktaattori, joka oli oikeesti ihan sikahyvä, vaikka osa niistä läpistä kuulukin "saako tälle edes nauraa"-sarjaan :DD

Viimepäiviin on mahtunut myös aikamoista hatturallia:
Sekä aika söpsöt kynnet, vaikka itse sanonkin:
Nyt alan valmistautua mun ja Vilman €viisu-kisakatsomoon, joka alkaa olla meille jo monivuotinen perinne. Aikooko moni muu tuijotella tuntikaupalla niitä krhm.. musiikillisen monilahjakkuuden multihuipentumia?
XOXO

5/24/2012

Kissanviikset mutta entäs koiran?

Hoi! Hauskaa, kun näyttää ihan siltä että tossa paidassa lukis "iho". Huolimatta siitä, että kelaan tota juttua nyt varmaan tän postauksen kokoamisen loppuun saakka, yritän nasevasti kertoa mun ja Vilman napakasta reissusta Kuopioon.
Tiistaina pakkasin laukkuni (taas järjettömän täyteen vuorokauden reissua varten..) ja hyppäsin mustalaiskaravaanimme kulkuvälineenä toimivan Vilman auton kyytiin. Konepelti kohti Kuopiota marsmars.

Yövyttiin julkeasti sukulaisuutta hyväksi käyttäen Antsun residenssissä, jossa meitä ihastutti toi ylläoleva söpöläinen. Alemmassa kuvassa Tico poseeraa lempilelunsa - kuittipallon - kanssa tuitui.
Keskiviikkoaamuna heitin Vilman pääsykokeisiin (jotka oli siis pääsyy/syypää koko tähän reissuun ylipäätäänsä) ja sen jälkeen Antsun töihin. Kirosin muutaman kerran sitä ihmistä, joka on suunnitellut Kuopion keskustan. Vihaan tasa-arvoisia risteyksiä ja logiikattomia yksisuuntaisia kortteleita - etenkin jos alla on joku muu, kuin oma auto.
Venasin Vilmaa kokeesta (lue: kamerahuorasin). Tiiättekö, kun lähtiessa johonkin reissuun heittää vaan laukkuun erinäisiä vaatekappaleita mitään ajattelematta ja sitten, kun joutuu seuraavana aamuna tyytymään tasan siihen sensettömään valikoimaan on hymy kaikkea muuta kuin herkässä!
Ennen kotimatkan alkua käytiin täyttämässä massumme perinteisen terveelliseen malliin Amarillossa ja koukattiimpa Kuopioon nousseen Ikean kautta - tosin vain toteamassa, että se avaisi ovensa vasta seuraavana päivänä :DD Tuurihaukat ja muut linnut ei lennelly meidän yllä.

Tollaset lyhyetkin retkeilyt kavereiden kanssa on aina jees vaihtelua arkeen - kiitos siis Vilu matkaseurasta ja pääsykoe matkasyystä ja Antsun siitä, että meillä oli katto pään päällä tuon yhen yön verran  

Tässä vielä pari supersöpöä kuvaa Murmurista, joka pääsi ensi kertaa tänä vuonna ulkoilmaan:
Nyt venyttelen jumijumilihakset lötköiksi ja lötkistän sitten aivoaallokonkin Skinssin avustuksella.
XOXO

Ps. Kuten arvelinkin - tuo iho-juttu kalvaa mun mieltä edelleen. Kohtalontovereita, anyone?

5/20/2012

Pääskysestä ei päivääkään

 Hoi ! Ihan ekaksi sanottakoon, että jos tavaat näitä sanoja tyhjällä massulla, kannattaa lopettaa lukeminen tähän. Pidettiin nimittäin tytyjen kaa eilen aasia-teemaset ruokailtamat, jotka onnistu paremmin kuin ois tän tasosilta kokkikolmosilta (taino, seitsimiköstähän tässä pitäisi puhua) voinut odottaa !
Pistettiin oikeaan aasilaismalliin halvalla (ilmaisella..) työvoimalla tehdas pyörimään ja omin pikku kätösin alusta loppuun kokkailtiin kevätrullia (vai kääryleitä - nyt joku kertokaa kumpia ne on?!), Kung Po-kanaa, mangobroilerikastiketta sekä lisukkeeksi asiaan (aasiaan) kuuluvasti munanuudeleita. Jälkiruuan virkaa toimittivat minttusuklaapäärynät. Taustalle vielä laitettiin aitoa kiinalaista rimputtelua soimaan (Youtubesta hakusanalla Chinese restaurant..) niin kyllä oli kuulkaas tunnelma ainakin kohdillaan.
 Ja olihan mautkin - voi pojat! Pyyhin kuolavanoja suupielistä vielä muistellessa noita herkkuja, vaikka oon varmaan vieläkin ähkyssä tosta mussuttelusta.

Koska kyseessä on kuitenkin meidän kaveriporukka, ei kaikki tietenkään mennyt ihan niinkuin Strömsössä..
Kuva kulissien takaa. Käyttettiin varmaan Vilman huushollin jokaista astiaa ja viimeistään siinä vaiheessa pääsi muutamat vetit ja tanat ilmoille, kun kaadettiin vahingossa osa nuudeleista tonne sekaan. Viemäri huuti hoosiannaa ja taidettiin mekin liittyä siihen kuoroon vuorotellen.

Tollasia tempauksia täytyy kuitenkin järjestää useemminkin

Lopuksi vielä pari kuvaa muuan terraarioeläimestä, joka niin ikään on saanut nauttia ylellisistä ruokapöydän antimista, kun kesän ekat voikukat päätyivät sen ruokalistalle:
Nyt meen ottamaan veljen kanssa parit matsit pleikkarilla. Toivottavasti pärjään vähän paremmin kuin Suomi tänään !
XOXO


Ps. Kerrankin toi otsikko liittyy aiheeseen, näin nimittäin tänään pääskysen!

5/18/2012

Metso on metsäkanalintu, vaikkei juurikaan näytä kanalta

J0u! Pari päivää meni vähän lennossa, mutta nyt, kun oon laskeutunut (ja palautunut) kaikesta, niin ette uskokkaan kuinka mukavalta tuntuu paneutua tasan kuvien selailuun ja tän postauksen kokoamiseen. En tuu ikinä tarvii mitään muuta terapeuttia, kun tän blogin ja tietysti teidät siellä ruudun toisella puolella !

Pakkasin tiistaina laukkuni ja suuntasin kohti Tamperetta, pääsykoerupeaman ensimmäisen etapin vuoksi. Punkkasin yhden yön pienten serkkujeni lastenhuoneeseen majoittuneena:
Tiiättekö sen kun herää aamulla vieraasta paikasta, muisti ei heti pelaa ja hetken päässä pyörii tasan sanat "mitä helv?", kun kattelee ympärilleen. Mulle kävi keskiviikko aamuna just noin, kun avasin silmäni ja näin ekana katon rajassa leijailevia HelloKitty-ilmapalloja.
Keskiviikko aamuna kiiruhdin Tampereen yliopistolle, jossa mua oli onneks vastassa pari tuttua (en ollut tullut ees ajatelleeks, että joku muukin meidän koulusta saattais pyrkiä samaan mestaan) ja niimpä ei onneksi tarvinnut tutista jännityksestä yksin. Allaoleva fb-tilapäivitys kertookin sitten siitä kokeesta kaiken tarpeellisen..
Oon vaikka kuinka monta kertaa unohtanu mun sormuksia millon minkäkin vessan lavuaarin viereen, kun oon laskenu niitä siihen käsien pesun ajaks. Yleensä ne on ollu siinä vielä sillon, kun oon tajunnu virheeni ja kiiruhtanu ettimään niitä.. Ehkä otin tästä kerrasta opikseni - aina ei oo onni (mun) puolella.

Junailin - kirjaimellisesti - itseni illaksi takasin Jyväskylään, sillä lähdettiin pikkuporukalla vähän juhlimaan.
Parhaat tekoräpsyt nassuun vain, muuten meikki oli aika lame, johtuen lähinnä siitä, että taioin sen poikkeuksellisesti omin pikku kätösin, enkä Jonnan avustamana. Halusin korostaa siiliä vielä lisää ja laitoin sen puoleiseen korvaan kunnon korumätöt. Rakastan tota kynittyä osuutta niiiiin paljon.

Aloitimme kekkeröinnin Jonnan lukaalista (lue: terassilta), josta kulkueemme siirtyi tanssahtelemaan Bra:han.

Oonko ainut kenen mielestä juomat on heti kauheen luksus jos on jääpaloja? :DD
2 edeltävää sarjassamme: perinteisesti onnistuneita yhteiskuvia.
Tässä yritin ottaa kuvan überhienon värisestä taivaasta. Kuvaustaidot/megapikselit ei tainnu ihan riittää.
Täytyypäs todeta taas vaihteeksi, että omistan aika huippuja kavereita puspus

Torstai meni krhm .. palautuessa!
Fiilistelin mm. pyöräilyä ihanassa auringonpaisteessa. Aika ironista, että tuon ruostesienen nimi on Kaunotar. Suomen voitto USA:sta hymyilytti, kuten myös tänään postissa saapunut kirje, jonka sisältä paljastui muuan kivoja tikettejä:
Kuuluuko kenenkään muun kesäsuunnitelmiin kyseiset festarit?

Tänään oon mm. suunnitellut mun yo-juhlia ja hyvästä syystä, sillä käväistyäni aamulla koululla sain kätösiini paperin, josta nyt varmistui, että semmoinen tietty valkea lätsä tulee munkin päätä 2.6 koristamaan !
Niille jotka ei tota mystistä rivistöä ole tottuneet lukemaan sanottakoon, että yhteiskuntaopista ja ruotsista tulla tupsahti M, äikästä C ja enkusta ja pitkästä matikasta B. Kaikkiin muihin (etenkin matikkaan ja ruotsiin) oon tyytyväinen,  mutta äikän uusin ehdottomasti syksyllä, sillä toi koe meni niin tekstitaitojen kuin esseenkin osalta huonommin kuin ykskään mun äikänkurssien räpellys ikinä.

Nyt pari jaksoa Skinssiä ja unta palloon. Jokainen, joka luki tänne asti voi nyt taputtaa itseään päälaelle! 
XOXO