9/28/2015

Sienivallankumous - meikkimuna BeautyBlender & puhdistussieni


Pitkästä aikaa taas kosmetiikkaan liittyvää juttua ja tällä kertaa esittelen tuotteiden sijaan uusia tuttavuuksia väline puolelta Jotkut saattavat muistaa viime keväältä postauksen BB-voide siveltimestä, jonka yhteydessä kerroinkin vierastavani kaikenlaisten meikkisienten käyttöä niin asiakkaita, kun omaa naamaa meikatessa. Tähän on kuitenkin nyt kesän aikana tullut muutos.
 Nimittäin hankin hetken mielijohteesta eräällä tukkukäynnillä itselleni paljon puhutun BeautyBlenderin. Olin tätä meikkimunaa kohtaan todella skeptinen ja uskoin palaavani pian takaisin sormin ja siveltimellä työstämiseen, mutta kuinka ollakkaan, tämä pinkki ihme lunasti kaikki lupauksensa BeautyBlender puristellaan ennen käyttöä vedessä, jolloin se imee vettä itseensä kuin .. sieneltä nyt voi olettaakin ja lähes kolminkertaistaa kokonsa. Tämä turpoaminen auttaa myös siihen, ettei BB pääse imemään meikkivoidetta sisuksiinsa. Meikit työstetään iholle kevyesti "tuputtelemalla". Tällä välineellä on mahdollista luoda uskomattoman kevyitä, mutta myös peittäviä meikkipohjia ja nimensä mukaisesti sieni "blendaa" todella hyvin, eli meikkivoiderajoista on turha huolehtia.
 Itse käytän sientä meikatessa lähes kaikkeen - pohjustus- ja meikkivoiteen levitykseen, voidemaisten korostus- ja varjostustuotteiden kanssa sekä myös puuterin tuputteluun, jossa BB on myös todistanut verrattomuutensa. Sienen muotoiluun on kiinnitetty huomiota ja leveämmällä päällä on hyvä meikata suurempia alueita, kun taas terävämpi kärki soveltuu pikkutarkkoihin kohtiin, esimerkiksi luomille. Lisäksi käytän itse kärkeä aina korostusväriä laittaessa. Jokaisen käytön jälkeen sieni on kätevä pestä puristelemalla juoksevan veden alla pienen saippuamäärän kanssa. Yleensä pesen sieneni kerran viikossa vielä perusteellisemmin sivellinsaippualla - hygieniafriikki kun olen. Yllä olevasta kuvasta näkyy, että sienen oltua päivittäisessä käytössä reilut pari kuukautta on joitakin pysyvämpiä meikkivoidetahroja kerennyt ilmestyä, mutta mielestäni BB on vielä huomattavasti siedettävämmän näköinen kuin perinteiset meikkisienet näin pitkän käytön jälkeen. Vai mitä te olette mieltä? Olen lukenut netistä jonkun verran myös "feikki"BeautyBlendereistä. Itselleni oli heti selvää, että haluan tuotteesta aidon, alkuperäisen version ja lukemieni kokemuksien perusteella aitoon kannattaakin sijoittaa - muiden meikkimunien kestävyys ja rakenne eivät ole yhtä hyviä. Tässä sienessä onkin kaikista ihaninta sen tuntu iholle tuputellessa - aivan kuin samettia
Toinen sieniuutuus liittyy ihon puhdistukseen. Mulla on ollut talvesta lähtien ripsipidennykset ja olen tuskaillut kasvojen pesun kanssa. Kun silmiä ei saa hangata, tuntuu perusteellinen pesu todella vaikealta, sillä silmien ympärille jää pakostakin puhdistamattomia alueita, joita olen suihkun jälkeen saanut hinkkailla kasvoveden kanssa puhtaaksi. Tähän pelastuksen toi vaatimaton apuri - pesusieni. Nykyään pesen kasvot aamuin illoin sienen avustuksella. Ripsiä on helppo varoa, kun sekä puhdistusgeelin levityksen sekä poispesun hoitaa sienellä peilin edessä. Nykyään pesun jälkeinen kasvovedellä pyyhintä vain valmistelee ihon kosteusvoidetta varten kuten kuuluukin - eikä enää toimi lisäpuhdistajana. Pesusieni on BeautyBlenderin tavoin helppo puristella puhtaaksi saippuan kanssa, mutta silloin tällöin tämän apurin voi myös pyöräyttää pyykinpesukoneessa yhdessä vaatteiden kanssa sitkeimpienkin meikkijäämien poistamiseksi. Tuntuu, että ripsipidennykset pysyvät nykyään vieläkin pidempään hyvinä, sillä ne välttyvät nyt vähältäkin hinkkaamiselta.
Ovatko nämä sienet tuttuja teidän meikkipussista? 

9/24/2015

Boyfriend Tag

Vihdoin minunkin aika julkaista nämä jonkin aikaa blogimaailmassa kiertäneet boyfriend tag-kysymykset vastauksineen. Onko teissä samaa vikaa kuin minussa, että "liian samanlaisia" postauksia ei saa olla peräkkäin. Esim. ei kahta asukuvapostausta peräkkäin, ei tuote-esittelyitä jne.? Joka tapauksessa, tässä tämä postaus vihdoin on. Meillä oli oikeasti hauskaa tätä toteuttaessa ja välillä piti ihan itsekin miettiä, mitä oikein vastaisin näihin kysymyksiin. Vastaukset ovat mielestäni hellyyttäviä Kuten myös nämä kuvat kahdesta rakkaimmasta miehestä.


1. Jos tyttöystäväsi katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?
- Avaraluonto tai joku muu luontojuttu
Jep, katson luontodokkareita niin telkkarista, kuin Netflixistäkin. 


2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?
Thousand Island, vai mikä se on!
Tämä oli oikeastaan ainut vastaus mikä meni kunnolla pieleen. Ostin pari kertaa meille kotiin tätä salaatinkastiketta, mutta ei se kuitenkaan lemppariani ole. Mieluiten valitsen vain jonkin öljyn salaattiini.


3.Mikä on hänen inhokkiruoka?
Makkara
Lyhyestä virsi kaunis. Oikein.


4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?
Riippuu missä me ollaan illallisella. Amarillossa olisi chicken pocket ja vettä. Melkein kaikkialla muualla varmaan tilaa caesarsalaatin.
Hahah oikein. Vaikka yritän olla tukematta ketjuravintoloita- ja kahviloita, Amarillon chicken pocket on vain yksinkertaisesti PARASTA. 


5. Mikä on hänen kengänkoko?
Pieni ja levee. Oisko 33?
Tälle naurettiin yhdessä pitkään. Pieni ja leveä todellakin kuvastaa mun jalkaterää. 33 osuu oikeaan!


6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?
Jotain hämärää.. Hän kyllä keräilee jo kenkiä!
Voisin sanoa vastalauseen tuohon kenkäasiaan..


7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?
Maapähkinävoi, tuorepuuro.
Nam ja nam

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?
Ei mitään tietynlaista.
Jep, oikein - olen todella kaikkiruokainen musiikin suhteen.


9. Minkälaisista elokuvista hän pitää?
Jostain hömppäelokuvista ja kaikista joissa on eläimiä.
En tarkalleen tiedä mitä mies tässä tarkoitti hömppäelokuvilla, koska en tykkää esim. romanttisista komedioista yhtään. Itse olisin lisännyt eläinleffojen lisäksi kaikki jännittävät trillerit - joita en tietenkään uskalla katsoa yksin.


10. Minkä väriset silmät hänellä on?
Siniset !
Oikein.


11. Kuka on hänen paras ystävä?
Ei ole vain yhtä parasta.
Oikein tämäkin.


12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä?
En tee mitään sellaista.. Okei, pelaaminen.


NHL16 on saapunut viikko sitten talouteemme - tuskin tarvitsee selittää tämän enempää?

13. Missä hän on syntynyt?
Kuopiossa.
Jep!


14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?
Kinuskilakkakakku!
Raaka-aineet kuulostavat hyvältä, kinuski ja lakka, mutta kunhan kyseessä ei ole täytekakku, joita inhoan!


15. Minkä parissa hän viettää mielellään monia tunteja? 
Raipen kanssa touhuillen ja muutenkin perheen seurassa. Myös aamupalan syömiseen hän voisi käyttää todella monta tuntia.
Aamupala-lisäys oli hauska ja ihan totta, herään arkisinkin hyvissä ajoin siksi, että saan käyttää aamupalan nauttimiseen vähintään puoli tuntia. Viikonloppuisin parasta on tupla-aamiainen!


16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?
Valokuvata, valmistaa kookoskanaa!
Kookoskana on yksi ruuista, joita mies välillä pyytää mua tekemään - se kuuluu meidän molempien lemppareihin

17. Mikä on oudointa ruokaa, mistä hän pitää?
Joku kasvishömpötys varmaan.
Yritettiin miettiä, että tähän oikeasti on joku tarkempi vastaus. On joku sellainen ruoka, mitä mies ei voi sietää/kummaksuu, mutta minä pidän siitä. Ei kuitenkaan keksitty sitä edes yhdessä.


18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?
Kännykkä, lompakko, pilkullinen.
Kaikki mun läheiset tietää pilkullisen. Se on pussukka laukun sisällä, jossa kannan mukana kaikkea maan ja taivaan väliltä: huulirasvoja ja -punia, laastareita, pinnejä, särkylääkkeitä. Kauan sitten tämä pussukka oli todellakin pilkku-kuvioitu, mutta tämän jälkeen käytössä on ollut monenlaisia, tällä hetkellä Longchampin pochette. Silti saatan pyytää miestä hakemaan jotakin "pilkullisesta".


19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?
Jos jättää tavaroita lojumaan ympäriinsä.
Todellakin!!!


20. Entäs piristymään?
Aika pienet asiat, hänet saa piristymään helposti onneksi. Kaikki pikkujutut arjessa, esim. hyvä aamupala tai ilmaiset näytejutut.
Nauroin ilmaisille näytejutuille. Se on kyllä totta, että olen aina innoissani kokeilemassa vaikka lehden välissä tullutta kosteusvoidetta.


21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?
Ei oikein ketään.
Oikein, ihailuni kohteena ovat ennemmin läheiseni, kuten oma äiti.

22. Millainen hän on tyttöystävänä?
Lempeä, huolehtivainen ja pirteä, pääsääntöisesti.
Pus

23. Milloin hän tapasi vanhempasi?
Aika tosi nopeasti, kun oltiin tavattu.
Tämä on totta, varmasti kuukauden sisällä ensitapaamisestamme.


24. Mikä on hänen uusin villityksensä?
Niitä tulee ja menee koko ajan. Vs-jutut varmaan uusimmasta päästä?
Joo, olisin itsekin varmaan vastannut VS!


25. Millainen on hänen kotilook?
Semmonen rento. Rennot vaatteet ja meikitön söpö.
Hahah, totta kotivaatteet tulee kiskaistua päälle hyvin äkkiä!


Mitä te olette tykänneet näistä boyfriend tag-postauksista?

9/18/2015

Itämainen kasviskatkarapuwokki

Päivittelen Instagramiin (@esssisi) monia juttuja enemmän reaaliajassa ja siellä mua seuraavat saattoivatkin alkuviikosta jo bongata postauksen aiheen. Mun teki nimittäin kauheasti mieli töiden jälkeen jotakin äyriäisiä ja päädyin jättikatkarapuihin. Halusin koota niiden ympärille annoksen, joka toimisi sellaisenaan myös eväänä tulevina päivinä, eikä esim. erillistä salaattia tarvitisi valmistaa töihin mukaan. Niimpä päätin valmistaa wokkia, johon saa kätevästi ympättyä proteiinin lähteet, hiilarit ja kaikkia haluamiansa kasviksia. Tykkään wokeista niiden monipuolisuuden takia - on kätevää, kun kaikki lemppariraaka-aineet saa koota samaan aikaan lautaselle. Ruuasta tuli niin erinomaista, että päätin jakaa tämän reseptin kanssanne Oletteko te wokkien ystäviä?

Itämainen kasviskatkarapuwokki (GL)

riisinuudelia
valkosipuli-yrttimaustettuja katkarapuja (käytin itse Pirkka-merkin)
porkkanaa
sipulia
parsakaalia
cashewpähkinöitä
chilipaprikaa
inkivääriä

pannulle paistoon kookosäöljyä
mausteita oman maun mukaan

Laita nuudelivesi kiehumaan. Paloittele valmiiksi kasvikset rakenteen mukaan sopivan kokoisiksi, mitä kovempi kasvis, sitä pienempi palakoko. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna se sekä pieni pala kuorittua inkivääriä. Keitä nuudelit ja jätä ne vetäytymään. Ryhdy kuullottamaan kasviksia aloittaen kovimmasta eli porkkanasta. Kaikkien kasvisten tulisi pehmentyä hieman ja saada väriä. Tämän jälkeen lisää pannulle chili ja inkivääri sekä cashewpähkinät ja sekoittele ne tasaisesti kasvisten joukkoon (huom. herkkäsuisten kannattaa lisätä chiliä ja inkivääriä varoen ja maistella välillä, jotten wokista tule liian tulista). Pienennä paistolevyn lämpötilaa miedolle lämmölle ja lisää joukkoon sulatetut katkaravut. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja kippaa vielä vetäytyneet nuudelit mukaan - ja monipuolinen herkkuruoka on valmis

Ihanaa viikonloppua kaikille !

9/14/2015

First of this autumn


Trenssi - Only
Neulosmekko - Seppälä
Huivi - Cubus
Kengät - Nike
Laukku - Michael Kors
Alkusyksy on monen muun tavoin myös mun lemppariaikaa pukeutumisen suhteen. On vielä riittävän lämmin mekoille ja hameille, mutta etenkin aamuisin ja illan viiletessä paksut huivit ja kerrospukeutuminen tulevat tarpeen. Syksyä varten etsin koko kesän täydellistä trenssiä ja olin jo osittain luopunut toivosta, kunnes viikonloppuna kierrellessäni kauppoja Jyväskylässä törmäsin tähän  yksilöön sattumalta Onlyssa - jossa käyn tavallisesti todella harvoin. Tästä takista löytyvät kaikki ominaisuudet joita toivoinkin: kevyt, laskeutuva materiaali, vaalea beige väri, mielenkiintoinen leikkaus ja nauha vyötäröllä. Nyt syyspukeutumiseen tuli jälleen intoa lisää, kun pääsen yhdistelemään tätä täydellistä takkia erilaisiin kokonaisuuksiin Miltä asu teistä näyttää? Entä oletteko te trenssi-ihmisiä?

9/09/2015

Details of Our Home

Ollaan taas asetuttu taloksi meidän yhteiseen kotiin ja on aika päästää teidät pienelle vierailulle kuvien muodossa Uutuuksia sisustuksen puolella ovat mm. vihdoin löytyneet täydelliset sisustustikkaat, uudet koristetyynyt ja pikkuinen bamburahi. Sisustuksessa meidän kodissa on nähtävillä hallitsevasti valkoista, mikä on mulle tärkeää etenkin pimeän talven aikana ! Muistin taas näitä kuvia napsiessa, kuinka haastavat ajat kuvaamiselle on taas edessä, kun luonnonvaloa on tarjolla koko ajan vähemmän. Näistäkin kuvista osassa on sekä luonnonvaloa, että keinovaloa, jonka vuoksi jotkin kohdat ovat hieman puhkipalaneita - koittakaa olla välittämättä ja keskittykää sisustukseen !






Miltä meidän kodin sisustus teistä näyttää?

9/07/2015

August through my phone

Nämä kuukausittaiset kännykkäkuvakollaasit ovat näemmä alkaneet muodostua perinteeksi blogissani. Kuten olen moneen otteeseen sanonut, tykkään itse lueskella tälläisiä postauksia ja näiden tekeminenkin on mukavaa - näkee mitä kaikkea kännykkään onkaan edellisen kuukauden aikana tallentunut. Lisäksi musta on kiva välillä julkaista vähemmän "harkittuja" otoksia
① Elokuu startattiin käyntiin reissulla Matkukseen Vilman kanssa. Vietettiin ihana päivä shoppaillen ja aika kuluikin niin nopeasti, että jouduttiin kantamaan kamamme pois Ikeasta kauppakeskuksen sulkemis-kuulutusten soidessa taustalla! ②Ollaan äidin kanssa hurahdettu kesän aikana britakakkuihin Näitä tuli leivottua myös elokuussa useampana viikonloppuna - tuoreiden itse poimittujen marjojen kanssa tietenkin, nam. ③Pusu maailman rakkaimmalta koiralta ④Quote, joka olisi hyvä pitää mielessä joka päivä.
①Elokuussa päästiin viettämään myös ihanaa bloggaajailtaa Seinäjoen Glitterissä. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja hauskaa oli - kuten tästä kuvasta kauniin Lindan kanssa voikin päätellä! ②Raipen kanssa aamulenkki loppuun kirpeässä ja jo niin syksyisen tuntuisessa ilmassa ③Uusi lemppariherkku - riisikakku maapähkinävoilla. Kaverina myös vadelmasmoothie kaakaonibseillä. ④Tehtiin eräänä lauantaina Vilmalle kaunis, luonnollisempi turtleshell-värjäys.
①Myös kampaaja pääsi kampaajalle, kun varasin ajan hurmaavalle Veeralle, joka siisti mun kutrit. Pisimmästä kohdasta lähti pituutta 10cm ja sivuilta yli 20cm, kun tavoiteltiin enemmän v-mallista linjaa taakse sekä kerrostettiin hiuksia hieman latvasta. Lopputulos sai taas miettimään, miksen siisti latvoja useammin hahah! Mutta miten se sanonta menikään, suutarin lapsella ei ole kenkiä.. ②Jälleen yksi lyhyt ja ytimekäs quote. ③Celfie. ④Asun yksityiskohtia. Nämä samat detaljit ovat kyllä olleet nähtävissä mun päällä usein elokuussa.

Ps. Olen harkinnut varmaan kuukauden snapchatin lataamista, jotta olisi paikka jonne tumpata tälläisiä räpsyjä sieltä täältä hieman useammin. Kuinka moni teistä käyttää kyseistä sovellusta? Voitteko suositella, vai onko se ihan turha?

9/02/2015

Summer style check

Kalenterin kääntyessä syyskuun puolelle on kai myönnettävä, että kesä on nyt ohi. Vaikka aurinko lämmittääkin vielä päivisin, ovat aamut jo huurteisia ja koleita sekä illat pimeitä. Tämä kesä oli edelliseen verrattuna kylmä ja sateinen. Vaikka elokuussa saimmekin vielä nauttia lämpimistä ilmoista ei uusia kesävaatteita juuri tarvinnut hankkia. Tavallaan olen vähän innoissani syksystä pukeutumisen suhteen. Muhkeita kaulahuiveja, kerrospukeutumista ja nahkahansikkaita. Halusin kauden vaihtumisen kunniaksi koota yhteen kesäisiä asuja - joista näistäkin näkyy ilmojen koleus: pitkiä housuja ja takkeja. Mutta toisaalta myös monia kesän suosikkejani, kuten hameet ja uudet ihanat asusteet  
1. Simppeli asu kynähameella
2. Black jumpsuit
3. Kukkainen kimono
4. Shoppailuasu mustan, harmaan ja valkoisen sävyissä
5. Babyblue&white
6. Uusi hattu in action

Mikä asuista on teidän lempparinne? Itse sanoisin 3. tai 5.! Toivottavasti saan pian kuvattua joitakin syysasuja, joita olen jo mielessäni kasaillut. Oletteko te jo innoissanne syksyn pukeutumisesta vai saisiko intiaanikesä jatkua?

9/01/2015

No Nothing arvonnan voittaja

Nyt on vihdoin asetuttu taas taloksi meidän yhteiseen asuntoon ja niimpä sain myös arvottua No Nothing-tuotteiden voittajan! Osallistujia tuli paljon enemmän, kuin osasin odottaa, mikä oli tosi iloinen juttu. Mukavaa, että hiustuotteet kiinnostaa myös teitä lukijoita Voitto osui tällä kertaa useammalla arvalla osallistuneelle, joten mahdollisuuksien tuplaaminen näköjään kannatti!
Eli hannis__93@hotmail.com osoitteeseen tipahtaa tänään meiliä, jossa kyselen osoitetietoja paketin lähetystä varten.

Kiinnostaisiko teitä tälläiset arvonnat jatkossakin? Itse olen ajatellut, että joulun alla olisi hyvä ajankohta järjestää uutta tempausta, mitä mieltä te olette?