12/31/2015

My Year 2015 2/2

 Vuoden viimeistä päivää viedään ja mun joululoma alkaa valitettavasti olla puolessa välissä. Alennusmyynneillä on nyt shoppailtu kaksi päivää, huomenna on luvassa uuden vuoden juhlintaa ja ostin juuri bussiliput ensi viikon Turun reissulle - paljon kaikkea mukavaa siis tiedossa loppu lomallekkin Nyt on kuitenkin aika tehdä vielä viimeinen katsaus vuoteen 2015 ja fiilistellä loppuvuoden tapahtumia!
Heinäkuu: Vaikka säät eivät heinäkuussa olleetkaan parhaimmillaan, tuli kesästä silti nautittua täysillä. Vapaapäivät kuluivat Jyväskylän lisäksi mökillä Mikkelissä. Tehtiin monien blogistakin lukema huono-onninen reissu Tallinnaan, jonka vietin koko matkan kestäneessä oksennustaudissa. Hampaita purren matkalta tarttui mukaan kuitenkin ihania ostoksia Näitä kuvia katsellessa tulee väkisinkin ikävä kesää, mutta ei enää niin pitkään aikaa siihenkään!
Elokuu: Loppukesään mahtui kaikkea hauskaa, kuten marjaretkiä äidin ja koiran kanssa, reissu Kuopioon Matkukseen Vilman kanssa sekä Seinäjoen Glitterissä järjestetty bloggaajailta, joka jäi mieleen mukavana tapahtumana. Oli kiva päästä näkemään monia kasvoja myös livenä, kuten kuvissa näkyvä ihana Linda 
Syyskuu: Elo-syyskuun vaihteessa mies tuli takaisin Seinäjoelle ja muutettiin mun kamat kesäyksiöstä takaisin meidän yhteiseen kotiin. Äiti, isi ja Raipe oli vieraina Seinäjoella yhden yön, mikä oli musta tosi ihana ja mieleenpainunut juttu. Syyskuussa ilma oli vielä ihanan lämmin ja syyspukeutuminen parhaimmillaan.
Lokakuu: Lokakuu kuuluu aina, joka vuosi kuukausiin, joista mulla ei ole mitään muistikuvia! Vasta blogista postauksia ja kuvia selatessa tuli jotakin mieleen. Silti, jos voisi äänestää vuoden tylsimmän kuukauden, niin se olisi varmasti lokakuu hahah! Joka tapauksessa, lokakuussa shoppailin syys- ja talvivaatteita ja kirjoittelin mm. totuuksia ripsipidennyksistä.
Marraskuu: Pimeä laskeutui taas Suomen ylle, kun aurinkoiset syyskelit alkoivat olla historiaa. Kynttilöitä kului tolkuttomasti, mutta samalla myös tämän jouluihmisen sisimmässä alkoi pikkuhiljaa odottava fiilis. Tein vuoden parhaimman ostoksen hankkiessani ensimmäisen Louis Vuittonini, kauan haaveilemani Neverfullin. Myös ensilumi satoi ja oli ilahduttamassa maisemia hetken, vaikka sulikin pian pois. 
Joulukuu: Lähes tulkoon koko kuukausi kului joulua odottaessa. Lahjojen suunnittelua ja hankintaa, pipareiden leivontaa, koristelua pikkuhiljaa.. Tehtiin Vilman kanssa onnistunut päiväreissu Helsinkiin ja kaikista parasta oli, että sain töistä superpitkän joululoman ja pääsin nauttimaan vuoden rakkaimmasta juhlasta pitkän kaavan mukaan Kaipuu takaisin Jyväskylään tosin vain pahentuu. 

Tänään aion käydä tekemässä vuoden viimeisen salitreenin ja sitten suuntaan viettämään rauhallista iltaa yhdessä rakkaan miehen kanssa  Iloista uutta vuotta kaikille !

12/27/2015

My Year 2015 1/2

Päätin vuoden loppumisen kunniaksi tehdä viime vuoden tavoin kollaasipostauksen kunkin kuukauden tapahtumista. Näitä postauksia tehdessä oli hauska muistella mitä kaikkea vuoteen oikein mahtuu ja samalla kauhistella, kuinka nopeasti aika meneekään - justhan oli kesä! Näitä kollaaseja rakennellessa huomasin myös, kuinka paljon blogini on muuttunut tämän vuoden aikana - lifestyle jutut ovat jääneet vähemmälle ja nykyään postauksissa on aina jokin "juju", eli yleisiä höpöttelypostauksia on vähemmän. Itse koen tämän hetkisen tilanteen hyväksi, enää ei tunnukaan siltä, että haluaisin jakaa elämästäni ja läheisistäni liikaa asioita blogissa. Pidemmittä puheitta, tässä vuoden 2015 ensimmäinen puolikas
Tammikuu: Vuoden ensimmäinen kuukausi kului joululomalta Seinäjoelle paluu-shokista toipuessa, treenaillessa tehokkaasti kotioloissa joululahjaksi saadun kahvakuulan kanssa, sekä nauttien talven mahdollistamista aktiviteeteistä. Tein myös talven parhaan kenkähankinnan ja hankin pitkän pohdinnan jälkeen aidot Uggit!
Helmikuu: Tehtiin Vilman kanssa tehokas päiväreissu Helsinkiin, joka kului mukavasti shoppailun, kahvittelun ja ruokailun merkeissä. Esiinnyin Ystävänpäivänä luokkatovereideni järjestämässä häämuotinäytöksessä täydelle Seinäjoen Torikeskukselle ja osana lookkia sain ensimmäiset ripsipidennykseni. Raipe-koira kasvoi ja nautittiin lumileikeistä.
Maaliskuu: Kuukauteen kuului stressailua opinnäytetyöstä, jonka plussapuoliin kuului yhteistyökumppaneilta saadut Moroccanoil-tuotteet. Tein muutamia uusia kosmetiikkahankintoja ja työskentelin kaiken aikaa koulun ohella myös kampaamossa - tunne unelmien ammatista vahvistui päivä päivältä.
Huhtikuu: Vietettiin hauskaa päivää Helsingissä Indiedaysin järjestämässä Blogger's Inspiration Dayssa. Hankin ensimmäisen kuntosalijäsenyyden Seinäjoella ja se oli menoa - tästä naisesta kuoriutui jälleen salihirmu. Mun hiukset värjättiin vuosien luomuilun jälkeen hennoilla vaaleilla raidoilla. Huhtikuuhun kuului tietenkin myös mun 22v. synttärit, joita en tänä vuonna valitettavasti päässyt juhlistamaan yhteisellä lounaalla rakkaiden Jkl-kavereiden kanssa - jospa ensi vuonna taas?
Toukokuu: Kevät alkoi näkyä ulkona toden teolla, puhumattakaan mun vaatekaapista. Pastellisävyt tulivat jäädäkseen ja mun Michael Kors-keräily alkoi mieheltä synttärilahjaksi saamasta lompakosta. Vappua vietettiin tänä vuonna ihanan Sofian kanssa kahdestaan juhlistellen - hyvää ruokaa ja juomaa sekä tyttöjen juttuja.
Kesäkuu: Yksi vuoden parhaimpia päiviä oli heti kesäkuun alussa mun ja veljen valmistujaisjuhlat. Olin todella helpottunut, kun ahdistava koulutaivan Seinäjoella oli ohi ja työpaikka odotti heti minikesäloman jälkeen - vihdoin sain tehdä kaikki päivät sitä mikä musta tuntuu juuri oikealta. Juhlat olivat ihanat - kaikki läheisimmät rakkaat paikalla. Juhannussää ei hellinyt mieltä, mutta onneksi kesäfiilistely on paljon myös asenteesta kiinni. Muutin kesäksi mun pikkuyksiöön Seinäjoella.

Ihan hullua, toisaalta tuntuu, että nuo kaikki jutut tapahtui ihan hetki sitten, mutta samaan aikaan esim. ajatus siitä, että olisin töiden sijaan vielä koulussa tuntuu hirveän kaukaiselta. Tiedättekö tämän tunteen?

Christmas feelings

 Tapaninpäivä alkaa lähestyä loppuaan, mikä valitettavasti tarkoittaa sitä, että virallisesti joulunpyhät alkavat olla ohi. Totesin tänään, että mulle hiipii hiljaa joulun jälkeinen masennus, miksi nämä ihanat päivät kuluu näin nopeasti? Onneksi mulla on kuitenkin lomaa vielä pari viikkoa ja paljon kivoja juttuja tiedossa. Ja oikeasti meillä jatkuu vielä ainakin huominen aikalailla samoissa fiiliksissä kuin viime päivät - pelailua, glögiä, yhdessä ulkoilua, hyvää ruokaa ja rentoilua kotivaatteet päällä. Onneksi joulua voi fiilistellä vielä myöhemminkin kuvien muodossa, tässä teillekin muutamia räpsyjä meidän joulusta


Miten teidän joulunpyhät sujuivat? Kärsiikö joku muu joulun jälkeisestä masennuksesta?

12/23/2015

Merry Christmas (+our traditions)

Huomenna se on taas täällä, vuoden ihanin juhla - joulu! Tänään ollaan valmisteltu huomisen viimeisiä ruokia, koristeltu monia tunteja, paketoitu lahjoja ja vaihdettu rakkaan miehen kanssa paketit. Joulun toivotuksien lisäksi halusin tulla jakamaan teille muutamia meidän perheen jouluperinteistä. Millaisia perinteitä teidän jouluun kuuluu? 
Kuten blogista onkin voinut monina vuosina lukea, meillä leivotaan piparit aina itsenäisyyspäivänä. Taikina tehdään alusta loppuun itse ja piparitalosta tulee joka vuosi hieman erilainen, sillä siihen ei ole valmiita muotteja, vaan suunnitellaan kaavat joka vuosi itse. Muutoin meillä kotikotona joulu tulee näkyvästi taloon vasta aika myöhään, nimittäin 23. päivä tuodaan kuusi sisälle ja koristellaan talo muutoinkin - erilaisia tonttuja on laskettu pari vuotta sitten olleen yli 100 ja veikkaan lukeman vain kasvaneen hahah.

Jouluaatto alkaa meillä AINA riisipuurolla. Mä tykkään syödä kyseistä täyttävää herkkua välillä muutoinkin, kuin vain jouluna, mutta aattoaamuun se kuuluu ehdottomasti ! Puuron päälle kuuluu tietenkin kaneli-sokeriseos. Joulupuuron nautittuani katselen aina perinteisen Lumiukko-animaation telkkarista, vaikka muut meidän perheessä ei kyseisen ohjelman hienoutta ymmärräkkään.

Joulukirkko kuuluu meidän aattoon ja on etenkin mulle ja äidille tärkeä perinne. Koen, että täydellisen rauhoittunut tunnelma tulee vasta joulukirkossa, jonka jälkeen tuntuu ihanalta suunnata takaisin kotiin joulupöydän ääreen yhdessä rakkaiden kanssa. Joulukirkossa me ei olla käyty aina, vaan perinne on tullut osaksi aattoa vasta mun rippikoulun aikaan. Nyt tosin tuntuu siltä, etten voisi enää kuvitella joulua ilman kirkkoa.
Meillä on lahjojen suhteen tapana, että jokainen saa avata aamupäivällä yhden paketin, vaikka virallinen lahjojen avaushetki on vasta illalla. Tämä on kätevää silloin, jos tietää saavansa lahjaksi jotakin sellaista, mistä on hyötyä jouluaaton päivän touhuissa - esimerkiksi uuden kameran. Jännittävää on myöskin koettaa löytää juuri se tietty paketti!

Yksi meidän aaton vahvoista perinteistä on joulusauna. Meillä se sijoittuu aamupäivään, ennen kirkkoa ja tänä vuonna aamiaispuuron jälkeen tuleekin jo hieman hoppu saunaan ja laittautumaan, sillä joulukirkko alkaa tuntia aiemmin kuin edellisinä vuosina.

Vaikka jouluaatto vietetäänkin pääosin kotona, on meidän perheessä tapana pukeutua ja laittautua juhlaa varten arkea hienommin. Itsekin mietin aina hyvissä ajoin tärkeän päivän lookkia ja odotankin sitä, että pääsen saunan raikkaana valmistautumaan. Myös kilpikonna sonnustautuu jokaisena aattona kultaiseen rusettiin!
Koska en syö punaista lihaa, kinkku ei kuulu mun joulun ruokiin. Meidän joulupöydässä on valtava määrä erilaisia salaatteja, kalaa,  äyriäisiä ja tietenkin laatikoita, jotka sopivat myös mun ruokavalioon. Tämän lisäksi äiti valmistaa aina mua varten kalkkunaa, vaikka vatsa varmasti tulisi täyteen ilman sitäkin. 

Yhdessäolo on meidän joulussa kaikille tärkeintä. Kukaan ei juuri kerkeä jouluaattona vilkuilemaan älypuhelimia, sillä joulusaunan, kirkon, syömisen ja lahjojen avaamisen jälkeen alkaa armottomat lautapelimatsit - joita jatkuu pitkälle jouluyöhön ja tuleviin pyhäpäiviin. Mun omia lemppareita on klassiset Monopoli ja Alias, jossa oon koko perheen paras selittäjä! Tapana on, että joulua seuraavat päivät pyhitetään täysin omalle perheelle ja joulu- sekä tapaninpäivänä ei poistuta kotoa juuri muualle kuin lenkille. Kaikki perheessä rakastavat näitä päiviä, sillä meidän arki on usein todella kiireistä ja keretää harvoin viettää kaikki aikaa yhdessä.

Nyt on aika toivottaa ihanaa joulua kaikille ! Nauttikaa rakkaiden seurasta, hyvästä ruuasta ja rentoutumisesta.

12/17/2015

Color Mask-arvonnan voittajat

Tänään odottelin työpäivän loppua innolla siksi, että tiesin mikä mua kotona odottaa. Nimittäin Color Maskien arpominen teille! Iso kiitos taas kaikille osallistujille, musta on tosi kiva, että tunnutte olevan yhtä innokkaita testailemaan uusia tuotteita kuin minä. Tällä kertaahan tuotepaketteja oli arvottavana kolme ja arpaonni suosi seuraavia:
Hurjasti onnea kaikille kolmelle Tsekkailkaa pian sähköpostianne, sillä laitan teille tänään meiliä ja kyselen tuotepakettien toimitusosoitteita. 

Ihanaa loppuviikkoa kaikille !

12/15/2015

Light winter outfit

Trenssi - Only
Huivi - Cubus
Farkut - Gina Tricot
Nilkkurit - Vagabond
Hanskat - Seppälä
Laukku - Louis Vuitton
Äkkiä ei uskoisi näiden asukuvien olevan joulukuulta! Joka tapauksessa, tälläisessä asussa kiertelin viikko sitten Helsinkiä. Ohuen takin alta löytyy toki kaksi pitkähihaista, sillä koko päivän mittaisille reissuille kerrospukeutuminen on kaikista järkevintä. Silti on hullua, että olen voinut vieläkin käyttää tätä ohutta trenssiä palelematta. Sopii kyllä mulle, sillä olen edelleen aivan rakastunut kyseiseen takkiin Muutoinkin asun osat ovat vanhoja ja teillekkin varmasti pitkin syksyä tutuksi tulleita. Jaloista löytyy kuitenkin jotakin uutta, nimittäin Vagabondin nahkanilkkurit. Mun ruskeat jodhpur-tyyppiset nilkkurit ovat osoittautuneet maailman parhaiksi kengiksi, jonka vuoksi halusin jotkin saman tyyliset, mutta hieman elegantimmat kengät, joista löytyisi korkoa. Jälleen kerran meinasin luovuttaa etsintöjen suhteen, sillä lähes kaikki silmääni miellyttävät nilkkurit olivat liian suuria. Koron kanssa mulla täytyy monesti olla vielä pienempi koko kuin normaalisti. Lopulta tämä pari tuli vastaan ja sovitettuani olin myyty Korkeasta korosta huolimatta nämä kengät ovat jalassa maailman mukavimmat, mikä on varmasti pitkälti materiaalin - aidon nahan ansiota. Vaikka aluksi hieman arkailin etuosan vetoketjuja ja niiden sopimista hillittyyn tyyliini olen käytössä tykästynyt juuri tähän yksityiskohtaan kengissä. Nilkkureiden pohjat ovat syvään uurretut ja olen todennut ne yllättävän pitäviksi myös liukkailla keleillä - luulenpa, että tulette näkemään nämä(kin) kengät vielä useita kertoja!
Miltä asu ja kenkäkaapin uudet jäsenet teistä näyttävät?

Ps. Vielä huominen aikaa osallistua Color Mask-tuotteiden arvontaan TÄÄLLÄ

12/13/2015

Christmas shopping @ Helsinki







Viime tiistaina matkattiin kumpikin tahoiltamme (Minä Seinäjoelta ja Vilma Turusta) Helsinkiin viettämään täydellistä tyttöjen päivää kahdestaan Heti junasta hypättyäni mua oli asemalla vastassa Vilu sekä kaksi caramel-lattea ja tiesin, ettei reissusta voisi tulla muuta kuin onnistunut! Kierreltiin koko päivä pitkin poikin keskustaa, kahviteltiin useamman kerran, tehtiin hieman joululahjaostoksia, nautittiin maistuva lounas Vapianossa ja juteltiin niitä näitä. Vaikka asutaan nykyään harmillisen kaukana toisistamme, on ihanaa että joka kerta nähdessämme tuntuu, kuin oltaisiin edellisen kerran treffailtu vain päiviä aiemmin. Onneksi nykyään yhteydenpito on ihanan helppoa kännyköiden ansiosta ja illalla matkustaessani takaisin Seinäjoelle, käytin suurimman osan junamatkasta Vilman kanssa whatsappailuun, vaikka oltiin juuri vietetty koko päivä yhdessä hahah.
Helsingissä panin merkille, kuinka paljon jouluiset valot voivatkaan luoda fiilistä! Tälläisenä lumettomana talvena koristeluiden merkitys korostuu, mutta suurten kaupunkien keskustoissahan lunta ei lumisinakaan talvina ole kovin reilusti auraamisen ja lämmitettyjen katujen vuoksi. Forumin kauniit valot sekä klassiset Stockan koristelut toivat joulushoppailun lomassa tunnelmaa ja jouluisen olon Ihan harmittaa, ettei Seinäjoella kaupunki panosta jouluvaloihin lainkaan!
Piristävä visiitti Helsinkiin antoi kyllä lisäpotkua jaksaa vielä viimeiset päivät ennen joululomaa, johon mulla muuten on enää huikeat 6 päivää - jipii!

12/10/2015

Testissä Color Mask Pearl & Platinum + arvonta

Mukavaa torstaita kaikille Ette arvaa kuka on taas vatsataudissa.. Onneksi mulla on sairastelun ohessa tälläinen kiva blogijuttu hoidettavana, niin aika ei käy ihan niin pitkäksi. Nimittäin, mulle saapui jälleen postissa kiva paketti yhteistyökumppaniltani Miraculokselta/KC Professionalilta, joka sisälsi mulle osittain ennestään tuttuja lempparituotteita*. Paljon hehkuttamaani Color Mask-perheeseen on nimittäin saapunut muutamia uutuuksia, joista ajattelin hieman kertoa teille. Mun esittelemät tuotteet sopivat siis parhaiten vaalea hiuksisille, mutta postauksen lopussa on huomioitu ihan teidät kaikki - hiusväriin katsomatta!
Ensimmäisenä tutut ja turvalliset blogissa ennenkin esiintyneet Pearl-sävyn shampoo ja tehohoito. Tämäkään kaksikko ei ole ollut markkinoilla kuin n. puolitoista vuotta, mutta etenkin tuota Pearl-hoitomaskia olen kerennyt käyttää todella monta tuubillista. Kumpikin tuote on sävyltään "helmiäistä" eli hennon pastellivioletin ja vaaleanpunaisen väliltä. Tuotteen tuubissa hämmentävänkin tummaa sävyä ei kannata lainkaan säikähtää, sillä hiuksissa sävy kyllä laimenee ja muuttuu juuri kauniin helmeileväksi. Mikäli tuotteen sävy jännittää, voi kumpaakin näistä (kuten kaikkia muitakin Color Mask-tuotteita) "lantrata" sekoittamalla käsissä sävyttävää shampoota tavalliseen, värittämään shampooseen ja hoitomaskia taas värittömään hoitoaineeseen. Joka tapauksessa nämä tuotteet sopivat mielestäni parhaiten luonnollisen vaaleille, esimerkiksi raidoitetuille hiuksille, sillä täysin valkeassa tukassa violetti ja pinkki vivahde voivat tulla liian selvästi esiin. Pearl-sävyn tuotteet taittavat hiuksista ei toivottuja lämpöisiä (eli vaaleassa tukassa usein keltaisia) vivahteita ja tuovat hiuksiin uskomattoman kiillon. Töissä mun työkaverit huomaavat aina, kun olen pessyt hiukseni Pearl-shampoolla, sillä niiden sävystä tulee heti kirkkaampi ja helmeilevämpi Tehohoito on myös kaivattu kosteuttaja raidoitetuissa hiuksissa. Itse käytän sävyttäviä tuotteita hieman fiiliksen mukaan. Saunaan valitsen lähes aina juuri sävyttävän hoitomaskin, sillä pidempi vaikutusaika ja lämpö tehostavat vaikutusta, sävyttävä shampoo taas on nopea käyttää silloinkin, kun aikaa tai saunamahdollisuutta ei ole. 
Toisena paketista paljastui Color Mask shampoo ja tehohoito Platinum-sävyssä. Platinum-shampoo on aivan uusi laajentuneen Color Mask-perheen jäsen ja Platinum-hoitomaski puolestaan tuttu jo vuosien ajalta vanhalla "Silver" nimellään. Myös joidenkin muiden tuttujen maskisävyjen nimet ovat viime aikoina muuttuneet, kun sarjaa selkeytettiin. Platinum-maski on siis mulle tuttu jo vuosien takaa, etenkin niiltä ajoilta, kun vaalensin hiuksiani mustasta vaaleaksi. Sävyn uutta shampoota olen testaillut mielenkiinnolla ja todennut myös sen niin mainioksi, että harmittaa ettei tätä sävyttävää shampoota ollut olemassa jo kauan sitten, kun havittelin paperin valkoista tukkaa. Nämä sävyt eroavat Pearl-kaksikosta siten, että lopputulos on vieläkin viileämpi, kun hentoa pinkkiä häivähdystä ei ole. Platinum-sävyn tuotteet ovat siis oivalliset juuri täysin vaaleaan tukkaan ja myös raidoitettuun hiukseen, mikäli tavoittelee mahdollisimman viileää, lähes harmaata sävyä. Mulle tehtiin hetki sitten runsaasti aivan pieniä vaaleita raitoja lisää ja tällä hetkellä fiilis on ehkä vuoden ajastakin johtuen sellainen, että haluan hiuksiin mahdollisimman viileän vivahteen, siksi tämä pari pääsee nyt käyttöön Pearl-sävyjä useammin  Platinum-shampoon lisäksi Color Mask-perheen uusia jäseniä ovat Golden Copper-shampoon ja hoitomaski, sekä harmaiden granny-hiusten aikakaudella ajankohtainen Graphite-hoitomaski. Sekä uusiin, että vanhoihin Color Mask-tuotteisiin voitte tutustua kätevimmin täällä.
Joulun kunniaksi haluttiin yhdessä KC Professionalin kanssa antaa myös teille kaikille mahdollisuus testata näitä loistavia tuotteita. Niimpä mä saan arpoa yhteensä kolme shampoo+tehohoito pakettia teille ihanat Ja koska kaikki eivät tietenkään ole blondeja, voittajilla on valittavissa ihan kaikki sävyt Color Mask-perheestä. Tästä linkistä löytyy omalle hiukselle oikean sävyn löytämiseksi kätevä kartta myös niille, joille nämä tuotteet eivät entuudestaan ole tuttuja. Mahdollista on myös valita keskenään eriväriset shampoo ja tehohoido, sillä tehohoitojen sävyvalikoima on toistaiseksi shampoita laajempi!

Ohjeet arvontaan osallistumiseksi ovat samanlaiset kuin viimeksikin ja haluan jälleen antaa blogin vakkariseuraajille ja mua instagramissa (@esssisi) seuraaville pienen etulyöntiaseman arvontaa varten. Mutta edelleen myös satunnaiset lukijat ovat tervetulleita arvontaan mukaan. 
Ohjeet ovat seuraavanlaiset:
Kommentoi alle sähköpostiosoitteesi, sekä kuinka monella arvalla olet mukana (1 jos olet satunnainen kävijä, 2 jos luet blogia/seuraat ig:ssä, 3 jos olet kumpaakin aiemmista). Lisää vielä perään, minkä sävyisen shampoon ja tehohoidon haluat, jos voitat. 
Arvontaan voi osallistua ensi keskiviikkoon 16.12.2015 saakka, jotta tuotepaketit kerkeävät vielä pukinkonttiin! Otan voittajiin yhteyttä sähköpostitse ja julkaisen vielä arvonnan voittajat täällä blogissakin.

Kuten viimeksikin, olen tästä mahdollisuudesta aivan innoissani, joten ei muuta kuin hurjasti onnea kaikille arvontaan

*Tuotteet saatu yhteistyössä

12/07/2015

Gingerbreads






Viime viikonloppua oltiin odotettu äidin kanssa jo monia viikkoja! Luvassa oli nimittäin taas perinteinen itsenäisyyspäivän pipareiden leivonta Ollaan pidetty tätä tapaa yllä mun ensimmäisestä joulusta saakka ja siksi yhteinen leivontapäivä on hurjan tärkeä. Me ollaan aika piparikriittisiä ja tehdään taikina aina itse. Mun mielestä kaupan piparitaikina onkin hirveän voimakkaan ja teollisen makuista. Piparitaikinaan tarvittavia mausteita säilytetään raidallisessa peltirasiassa, jonka esiin kaivaminen kaapin perältä herättää aina joulufiilistä. Mietittiin purkin alkuperää ja äiti muisteli saaneensa sen 16-vuotiaana. Purkillakin on siis historiansa, puhumattakaan vanhasta reseptivihosta, josta pipariohje löytyy. Tuntien mittaisen leivontasession jälkeen on ihana rauhoittua pöydän ääreen, maistella ja koristella pipareita. Myös piparitalon osat saatiin valmiiksi ja koristeltua, mutta kokoaminen jää parin viikon päähän, kun mun joululoma starttaa! En malta odottaa Huomenna suunnataan Vilman kanssa Helsinkiin jouluostoksille joten mun joulufiilis alkaa olla pikkuhiljaa hyvin kohdallaan, vaikka ulkona ilma onkin kaikkea muuta kuin jouluinen.
Miten te vietitte itsenäisyyspäivää? Entä onko teillä joitakin ehdottomia jouluperinteitä, joista ei voi luistaa?