2/24/2016

Winter Make-Up Faves

Siitä onkin taas aikaa, kun olen viimeksi tehnyt tälläisen puhtaan kosmetiikka-esittelypostauksen, joten uusia tuotteita olikin taas ehtinyt kertyä. Nämä postaukset kuuluu mun omiin lemppareihin muiden blogeissa ja juuri eilen mietinkin, kuinka paljon tälläisistä on ollut itselle apua. Hutiostoksilta välttyy kosmetiikan suhteen nykyään todella hyvin, kun aina uutta tuotetta pohtiessa googlailee hieman muiden fiiliksiä. Tietenkin joskus erilaiset ihotyypit yms. vaikuttavat kunkin kokemukseen, mutta itselle ainakin uusien tuotteiden kokeileminen "vanhojen tuttujen" sijaan on helpompaa, kun saa mainosten lisäksi lukea myös jonkun muun mielipiteen tuotteesta. Oletteko te huomanneet itsessänne samaa ilmiötä?
Aloitetaan uutukaisten esittely Eos-perheestä. Multahan löytyi jo ennestään tuo raidallinen kookosmaidon tuoksuinen, sekä kokopinkki mansikka-Eos. Nämä ovat olleet parhaita koskaan testaamiani huulirasvoja niin tuoksujen, kuin kosteuttavan vaikutuksensa puolesta, joten yksi lisää ei ole lainkaan liikaa. Tuo vaalea huulivoide on tuoksultaan vanilja ja nousi heti mun lemppariksi näistä. Valitettavasti kyseessä taisi olla jokin limited edition-tuote, joten täytyy koettaa nauttia tästä erityisen paljon hahah!
Tässä esittäytyy mun kasvomeikin tämän hetken luottokaksikko. Maybellinen Baby Skin-pohjustustuotteista olenkin kirjoitellut jo aiemmin, joten mainitsen vain nyt, että tämä "blurraava" voide on hintalaatusuhteeltaan todella loistava valinta meikkipohjalle. Meikkivoiteena on nyt menossa jo toinen tuubi Lumenen Blur Foundation-voidetta, johon olen ollut todella tyytyväinen. Ostin n. vuosi sitten ensimmäisen varsinaisen meikkivoiteen vuosien BB-voiteiden käytön jälkeen ja sillä tiellä ollaan. Aikoinaan siirryin BB-voiteisiin saadakseni kasvoista vähemmän meikatut ja heleämmät, mutta nyttemmin olen teiniaikojen jälkeen ymmärtänyt, että kuulas iho on mahdollinen myös peittävämmillä meikkivoiteilla - ja siinä hyvä pohjustustuote sekä BeautyBlender-meikkimuna ovat avain asemassa. Pohjustus varmistaa, että meikkivoide pysyy hyvin paikoillaan sekä häivyttää jo itsessään ihon epätasaisuuksia ja BeautyBlenderillä on mahdollista levittää päälle todella ohut kerros meikkivoidetta, jolloin iho jää kuulaaksi, eikä lainkaan tunkkaiseksi tai liian meikatuksi. Ja mikä parasta, meikkivoidetta kuluu huomattavasti vähemmän, kuin BB-voidetta, sillä etenkin tällä Blur Foundationilla on helppo saada peittävä tulos pienelläkin määrällä.
BeautyBlenderistä puheenollen, mun meikkimunani on edelleen päivittäisessä käytössä ja voi hyvin! Aiemmin kerroin, että pesen BB:n jokaisen käytön jälkeen perus käsisaippualla ja n. kerran viikossa sivellinsaippualla perusteellisemmin. Nyt meikkimunalla alkaa olla jo ikää ja pohdin jo uuden ostoa. Tukussa käydessäni nappasinkin mukaani uuden sienen munaan BeautyBlenderin oman Blendercleanser Solid-saippuan ja kas vain muna sai lisäaikaa. BB:n omissa saippuoissa on valittavissa kaksi vaihtoehtoa, nestemäinen tai tämä solid-palasaippua. Itse päädyin kiinteään muotoon sen kuljetusvarmuuden vuoksi - ajatus nestemäisestä saippuasta levinneenä laukkuun ei houkuttanut. Tämä BB:n oma puhdistusaine tuoksuu laventelilta ja toimii tavallisen sivellinsaippuan tavoin - kostealla BeautyBlenderillä pyyhkäistään saippuaa ja puristellen lähdetään puhdistamaan. En tiedä, toimiiko tämä sen tehokkaammin, kuin mun tavallinen sivellinsaippuakaan, mutta tämän kätevä rasia kierrekorkilla mahdollistaan hyvin kuljetuksen ja näin ollen meikkimunan pesun joka käytön jälkeen myös reissussa. Lisäksi ihana laventelin tuoksu motivoi ainakin mua pesutoimiin heti käytön jälkeen paremmin. Tämä saippua toimii tietenkin BeautyBlenderin lisäksi erinomaisesti myös siveltimien kanssa.
Victoria's Secret-tuotteiden puolella ei varsinaisia uutuuksia mulla ole, mutta uudet tuubit lempparituoksuja on kyllä hamstrattuna. Nämä kaksi on nousseet mun ehdottomiksi suosikeiksi. Coconut Passion on ihan ykkönen ja multa löytyy myös samaista body mistiä. En kuitenkaan halua aina tuoksua samalta, joten hyvänä kakkosena toimii raikkaampi Endless Love niille päiville, kun haluan vaihtelua. Nykyään näitä VS-vartalovoiteita ja mistejähän saa ihan Minimanista, mikä toisaalta tuntuu oudolle, mutta myös käytännölliselle. Rasvoilla uskaltaakin nyt läträtä päivittäin, kun varastoja voi käydä täydentämässä helposti hahah. Noita ihania paperikasseja ei kuitenkaan saa edelleenkään kuin VS:n omista myymälöistä, joten reissuja odotellessa!
Tämä kaksikko esittäytyikin jo suositussa kulmapostauksessa. Molemmat ovat kuitenkin niin mainioita, että ansaitsevat tulla vielä esitellyksi uudelleen. Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade on ollut paras kulmatuote ikinä ja voin kertoa, että olen testannut todella monia. Tämän avulla kulmista saa nopeasti todella luonnolliset. Vedenkestävyys ja suttaantumattomuus ovat tietenkin isoja plussia - kulmat pysyvät kauniissa kuosissa koko päivän. Make Up Store Eazy Cover All Mix paletti taas on toimittanut peitevoiteen virkaa todella hyvin. Pääsääntöisesti mun ihosta tulee melko tasainen pelkällä meikkivoiteella, mutta tätä palettia käytän vielä lisäapuna esim. yksittäisten näppyjen tai tummien silmänalusten fiksailuun. Tuote on todella riittoisaa ja pysyy hyvin paikoillaan, myös silmänalusilla!
Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä viime vuoden yllättäjä - H&m:n uudistuneen kosmetiikkapuolen huulipuna. Esittelin teille jo joskus aiemmin H&m:n aurinkopuuterin ja kerroin, kuinka Vilman kanssa hämmästeltiin a. uudistettujen tuotteiden eleganttia ulkonäköä ja b. niiden laatua. Kun mun luotto nudepuna loppui, olin pulassa, sillä täydellisen värinen yksilö oli ostettu I Love Me-messuilta ja edusti tietenkin merkkiä, jota ei Suomesta ollut saatavilla. Hädissäni suuntasin H&m:lle, sillä tiesin, että uuden täydellisen yksilön löytymiseen menisi aikaa, enkä halunnut maksaa mistään "kakkosvaihtoehdosta" paljoa. Tämä puna ei sävyltään ole aivan niin täydellinen, kuin edeltäjänsä, mutta kaikilla muilla ominaisuuksillaan todellinen iloinen yllätys. Punan tuotenimen "Cream" pitää hyvin paikkaansa, sillä huulipuna tuntuu kermaiselta ja pehmeältä huulilla. Tässä on pigmenttiä riittävästi ja puna kuluu huulilta useista halpistuotteista poiketen suht' kauniisti, kerääntymättä typerästi reunoille. Seuraavan kerran tarvitessani jotakin uutta huulipunaa suuntaan ensimmäisenä tarkastamaan H&m:n laajan sävyvalikoiman. Mutta täydellistä nudesävyä en valitettavasti löytänyt. Onko teillä jotain tiettyjä nudesuosikkeja? En oikeastaan osaa edes selittää, mitä sävyltä kaipaan, mikä tekee etsinnästä vielä hankalampaa!

Löytyikö postauksesta teille tuttuja tuotteita? Tai saitteko kenties inpiraatiota uusien hankintaan?

2/22/2016

My workout routines

Ihanaa maanantaita! Uusi viikko taas startattu niin töiden, kuin treenien suhteen. Pitkästä aikaa halusin kirjoitella vähän jälkimmäisestä kertoen mun tän hetken fiiliksiä liikunnan suhteen. Kuvissa mulla on päällä viimeaikojen käytetyin jumppa-asu Arvatkaa, onko vaikea löytää pikkareita, jotka ei näkyisi noista neon-trikoista läpi hahah.
Miksi? "Mun ei täydy vaan mä saan" Kun pääsee sen pisteen yli, jossa liikkumisesta tulee pakon sijaan nautinto, on salikassi helppo pakata tai vetää lenkkarit jalkaan. Sanotaan, että kaikkien tulisi löytää liikuntamuoto, josta nauttii - ja näinhän se on. Kuitenkin liikkumista aloitellessa voi ihan totta olla, ettei juuri mikään nappaa, mutta silloin pitää vain puskea treenejä eteenpäin pakolla ja kuinka ollakkaan, kun kehitystä tapahtuu hommasta saattaakin innostua ja alkaa nauttia - tai ainakin siitä treenin jälkeisestä fiiliksestä. On tutkittu, että kun jotakin asiaa toistaa tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee rutiini. Mä koen itse päässeeni siihen pisteeseen, jossa salille lähteminen ei tunnu pakkopullalta ja yhtä hyvin voin valita jonakin päivänä (esim. juuri viime viikonloppuna), että liikun tänään vain lenkkeillen. Liikkumisesta ja sen tuomasta hyvästä olosta on tullut suuri ja olennainen osa elämää, mutta voin myöntää, että taustalla on vuosia ja vuosia niitä "pakko"salikertoja. 
Milloin? Multa usein kysytään, miten jaksan/kerkeän täysipäiväisen jalkoja ja yläkroppaa kuormittavan työn lisäksi käydä treenaamassa. Kaikista tärkeintä on suunnitella viikkoa etukäteen. Mulla on tavoitteena tehdä 3-4 salitreeniä viikossa, riippuen siitä, olenko viikonlopun Seinäjoella vai Jyväskylässä. Tykkään eniten treenata aamuisin, jonka vuoksi suuntaan salille aina vapaapäivien aamuina, sekä iltavuoropäivän aamuna. Muista työpäivistä valitsen treenipäiviksi ne, jolloin pääsen töistä aikaisemmin illalla, jotta ennen treeniä kerkeää syödä hyvin eikä nukkumaan ole kiirettä heti salin jälkeen - koska kaikkihan sen tietävät, ettei uni heti raskaan liikunnan jälkeen maita. Tärkeää on myös kuunnella itseään - etenkin silloin, kun aiemmin puhumani liikunnan rutiini on saavutettu ja tuntee itsensä niin, että voi olla varma ettei vetämätön olo ole vain laiskuutta. Paljon kertoo se, millaisia fiiliksiä treenien väliin jättäminen herättää - onko päällimmäisenä harmi vai helpotus? Mun työssä niska-hartiaseutu kuormittuu paljon, mikä valitettavasti on todella huono juttu etenkin migreeniä sairastavalle. Tämän vuoksi joudun joskus siirtämään työpäivän jälkeen suunniteltuja treenejä pääkivun vuoksi. Olen myös koettanut suunnitella treenipäivät niin, etten tee olkapää-treeniä työpäivän aamulla, vaan ennemmin vapaapäivänä, sillä se on ammatin kannalta hankalin treeni.
Miten? Siitä tulee nyt pian vuosi, kun liityin kuntosalille uudelleen vuoden tauon jälkeen. Tauon aikana treenasin vain oman kehon painolla ja lenkkeilin todella paljon. Tällöin kroppa olikin hieman kapeampi ja vähemmän lihaksikas. Nyt treenattuani taas vuoden salilla, olen oppinut paljon uutta mm. pt:n avulla, mutta myös itseäni kuunnellen ja fiilistellen. Ja kehoon on tullut massaa lisää. Treenasin 4kk putkeen tietyllä ohjelmalla, mikä todella motivoi, kun painot kasvoivat treeni treeniltä. Ammattilaisen tekemää ohjelmaa on myös helppo käyttää pohjana ja niimpä olen nyt tehnyt jo muutaman treenin "uudella" ohjelmalla - eli aiempaa hieman modaamalla. Alkuvuodesta pääsin kokeilemaan Seinäjoen Lady Linea, mikä oli mukava kokemus. Mun nykyinen sali on melko "äijäsali", josta puuttuu kaikki hienoudet ja jossa suurinosa asiakkaista on miehiä. Niimpä vain naisille tarkoitettu, viimeisen päälle sisustettu Lady Line tuntui hieman vieraalta, mutta sopii varmasti monille muille. Vuosia sitten kävin todella paljon ryhmäliikuntatunneilla, mutta nyttemmin olen rakastanut vain yksinäistä salilla puurtamista. Lady Linella kävin kahdesti ohjatussa venyttelyssä ja siitä kyllä pidin. Myönnän, että venyteltyä tulee aivan liian harvoin ja noiden tuntien jälkeen olen ottanut tavaksi päättää jokaisen salitreenin omalla äijäsalillani pieneen joogahetkeen. Pilates ja jooga on kummatkin mulle tuttuja lajeja niin ikään vuosien takaa ja aika hyvin liikkeitä muistuu mieleen vielä vuosienkin päästä - joskin kroppa tuntuu kangistuneen kummasti!

Miten teidän alkuvuoden treenit on kulkeneet?

2/14/2016

Valentine's Day brunch




Ihanaa ystävänpäivää Taino, sen iltaa. Vaikka menin eilen aikaisin nukkumaan, maistui uni aamulla pitkään. Hyvin nukutun yön jälkeen meidän keittiössä oli luvassa täydellinen brunssi, joka oli miehen ystävänpäiväyllätys mulle. Mikä voisikaan olla parempi lahja tälläiselle ruokaa ja hitaita aamuja ja etenkin kahta edellä mainuttua yhdessä rakastavalle henkilölle? Brunssipöytään sisältyi tuorepuuroa vadelmilla ja maapähkinävoilla, kahvia, kananmunia, croissantteja marmeladilla ja brie-juustolla, tuoremehua, tuoretta ananasta, passionhedelmiä ja macaronseja. Istuttiin rauhassa pöydän ääressä ja vaikka tuntui, että olin täynnä jo tuorepuurokulhollisen jälkeen, yllättävän paljon vatsaan mahtui muutakin. Toinen yllätys mulle oli miehen vuokraama Slummien miljonääri-leffa, joka kuuluu yksiin mun lemppareista ja josta olen puhunut viime aikoina monesti, sillä se on tullut mieleen uusia Haluatko miljonääriksi-jaksoja katsellessa. Tälläisinä hetkinä on ihanaa huomata, että toinen oikeasti kuuntelee mun höpötyksiä hahah. Elokuvan jälkeen suuntasin ripeästi salille ja sieltä lähdimme vielä ulos syömään yhdessä ystävien kanssa.
Rento päivä rakkaassa seurassa jäi varmasti pitkäksi aikaa mieleen ja antoi lisäenergiaa arjen keskelle. Vaikka jotkut arvostelevat ystävänpäivää kaupalliseksi ja turhaksi, sillä "ystävänpäivä pitäisi olla joka päivä" jne., on se minusta kiva perinne, jonka mielelläni pyhitän yhteisille hetkille läheisten kanssa. On ihanaa, että on olemassa oma juhlapäivä rakkaudelle ja ystävyydelle.
Miten teidän ystävänpäivät sujuivat? 

2/10/2016

Vinkit täydellisiin kulmiin

Ripsipidennyksien aikakaudella mun meikki on muutoin todella "ihopainotteinen". Eli panostan vain kuulaaseen ja siistiin meikkipohjaan sekä kulmiin. Kulmakarvoista on tullut mulle hifistelyn ja panostamisen kohde nyt, kun silmämeikkiä ei muutoin tule käytettyä lainkaan ja huulillakin on melkein aina tuttu nudepuna. Vaikkei kulmia välttämättä tule ajatelleeksi paljoa, ne vaikuttavat ulkonäköön suuresti ja kulmissakin on oma muotinsa. 90-luvulla ja vielä 2000-luvun alussakin kulmat olivat huomattavasti ohuempia, kuin tänäpäivänä ja juuri tällä hetkellä pinnalla on "ombre brows", jolloin kulmien väritys on etuosasta korostetun häivytetty. Multa kysellään kulmista jonkun verran asiakkaiden puolesta, sekä eri somekanavissa, joten täysin kulmille pyhitetty postaus on mielestäni paikallaan.
Kaikkien mielestä mun kulmat eivät varmasti ole täydelliset, mutta otsikko kuvaakin lähinnä sitä, että mulle nämä kulmat ovat täydellisyyttä hipovat. Nimittäin mun historiankirjoista löytyy kaikenlaisten hiuskokeiluiden lisäksi myös pahimmat kulmafailit, kuten alla oleva kuvakollaasi osoittaa.
Ajelin ylä-asteella kulmani kokonaan pois, jonka jälkeen muotoa on .. lievästi sanottuna hakemalla haettu. Myös kulmakynän värissä on ilmeisesti aikanaan ollut vain yksi vaihtoehto - tummanruskea, oli tukka sitten kuinka vaalea tahansa. Jos vertaa ylävasenta ja alinta oikeaa kuvaa, voi havaita kehityksen kaaren ja tuossa alaoikeallahan kulman muoto alkaakin olla pikkuhiljaa kohdillaan. Nuo kulmat kulkivat nimellä "huskypisteet", sillä oikeasti mulla oli karvoja vain tuossa etuosassa ja takaosan piirsin kynällä (ja senkin liian ohuena). Ilman meikkiä mulla siis oli vain pienet tynkäkulmat etuosissa, jotka näyttivät aivan huskykoirien pilkuilta silmän yllä. Onneksi näille kaikille kuville voi nyt jo nauraa. Koska oon tosiaankin omakohtaisesti kokenut lähes kaikki kamaluudet kulmien suhteen, olen itse tänä päivänä todella kriittinen mitä tulee kulmakarvoihin - niin muiden, kuin omieni. Kulmakarvat kiinnittävän mun huomion ihmisten kasvoissa ja omiani voisin tarkastella peilistä tunteja.
Mitä täydelliseen kulmameikkiin sitten tarvitsee? Tässä näkyy mun tämän hetkinen trio, jolla kulmat laitan kuntoon. Make Up Storen-peitevoidepaletti, H&m:n kulmavaha ja maailman paras (ja vieläpä vedenkestävä) kulmatuote ikinä: Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Oikeastaan hyvään kulmameikkiin riittäisi vain tämä viimeisenä mainittu, mutta jotta meikistä tulisi täydellinen, tarvitaan myös kahta ensimmäistä.
1. Aloitetaan! Tässä on mun kulmat naturelleina. Kuten huomata saattaa, vuosien takaisesta turmelemisesta huolimatta ne ovat kasvaneet suhteellisen hyvin takaisin. Tykkään tehdä kulmat aina meikissä viimeisenä, joten tässä kaikki muu on valmista ja kulmat kevyesti puuteroituna. Kulmameikillä voidaan muokata ja muunnella kulmien mallia toivottuun suuntaan, mutta kaikista helpointa kuitenkin on, jos kulmat ovat jo luonnollisessa tilassaan mahdollisimman lähellä ideaalia muotoa. Täydellisen kulman mallin voi tarkistaa mittaamalla havainnollistaman kuvani tavoin. Mittana toimii vaikkapa meikkikynä tai -sivellin. Kulmakarvan alkupisteen löytää asettamalla meikkikynän nenän varteen kuvan 1-viivan mukaisesti. Kulman korkeimman kohdan taas tulisi kulkea nenänpielestä silmän pupillin, kautta 2-viivan tavoin. Ideaali kulmakarva päättyy nenäpielestä silmäkulman kautta piirretyn viivan 3-kohdille. Mä värjään mun kulmat n. kerran kuussa ja mutta myös niiden luonnollinen väri on melko tumma, paljon mun hiuksia tummempi. Kulmakarvojen nyppiminen lähentelee mulla jo friikkeyden rajamaastoa, sillä tutkin kulmat joka ilta hajakarvojen varalta. Suosittelen kulmakarvojen värjäystä ja muotoilua säännöllisesti kampaajalla tai kosmetologilla. Kerran kuussa tai kahdessa riittää siihen, että saa muodon ja mallin taas paikalleen ja näin ollen kulmia on helpompi pitää siistinä kotioloissa nyppimällä ammattilaisen luoman mallin pohjalta. Ja muistattehan, että kulmakarvoja ei tulisi ikinä nyppiä kulman yläpuolelta vaan ainoastaan sen alalinjalta!

2. Kaikki alkaa hahmottelusta. Viistopäiseen kulmasiveltimeen pieni määrä Anastasia Beverly Hills-pomadea ja kulman muotoa aletaan hahmotella aloittaen alapuolelta, hieman lähtöpistettä taempaa. Seuraavaksi hahmotellaan kulman yläreunan loppua. Tässä piirretään siis ääriviivat kulman hennoimmalle alueelle, eli "siiven" takaosalle. Raja-alueita piirtäessä vedot voivat olla melko pitkiä, sillä pomade on koostumukseltaan voiteen ja vahan sekoitus ja se levittyy todella luonnollisen näköisesti. Suosittelen lämmittämään tuotetta aina pienen määrän tuotetta kämmenselällä, jolloin levitys on vielä helpompaa.

3. Jokaisen työvaiheen välissä yleensä harjailen kulmia, sillä se auttaa niitä asettumaan vieläkin luonnollisemmin ja kulmatuotteen kiinnittymään vielä paremmin. Tässä voi käyttää ihan vaikka pestyä ripsariharjaa, mutta mulla kulmaharjan virkaa toimittaa kulmavaha, joka tosin on todella lopussa, mutta toimii ainakin hyvänä kotelona harjalle. Seuraavaksi täytetään edelleen pommadea käyttäen pienin, karvamaisin vedoin äskön hahmoteltu kulman "takaosa" ja jatketaan ääriviivoja eteenpäin. Alaosasta kulman voi rajata aivan alusta saakka, mutta liukuvärimäisen, luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi yläpuolelle ei kannata piirtää niin selvää viivaa kulman alkuosaan asti.


4. Tässä välissä olen taas harjannut kulmat ja nyt seuraa vielä rajojen siistiminen. Tähän sopii oikeastaan mikä vain peitetuote. Mulla on tällä hetkellä peitevoiteena tuollainen Make Up Storen todella kätevä paletti, jossa löytyy neutraloivat sävyt. Eli ensimmäinen, vihreäpohjainen voide näpyille ja muille punaisille kohdille, keskimmäinen punapohjainen tummille silmänalusille ja laitimmainen oikealla on neutraali, peruspeitevoide, jota en oikeastaan käytä muualle kuin juuri tähän kulmahommaan. Tähän tarkoitukseen voisi käyttää jotakin pientä peitevoidesivellintä, mutta multa ei löydy sellaista kuin asiakaskäyttöön, joten levitän tämän tuotteen yleensä sormin. Kulmien alue on kuitenkin niin pikkutarkka ja etenkin, kun tässä on kyse rajojen siistimisestä, käytän ihan vanupuikkoa tähän hommaan. Eli kulman raja-alueet siistitään pyyhkimällä peitevoiteella. Etenkin alapuolen raja kannattaa käydä kokonaan läpi sillä se tuo samalla hieman toivottua valoa kulmaluulle, mutta mikäli suttuja tai pientä epätasaisuutta on tullut kulman ylärajallekin voi senkin siistiä. Tämän jälkeen yleensä harjaan kulmat vielä kerran. Suosittelen myös tarkistamaan kulman profiilin sivusta päin esim. käsipeilin avulla. Etenkin, jos kulmia joutuu paljon "jatkamaan" loppupäästä, on todella tärkeää varmistaa lopputulos myös sivusta. Liian usein näkee kulmia, jotka näyttävät edestä päin hyviltä, mutta sivusta "häntäpäät" ovat aivan vinksallaan.
5. Valmista tuli! Toivottavasti onnistuin selittämään prosessin edes jotenkuten ymmärrettävästi. Ovatko kulmat teille tärkeä osa meikkiä? Entä löytyykö teidän menneiltä vuosilta mun kaltaisia kulmafaileja? Ja huomaako kukaan, mikä juttu mun ulkonäössä on juuri muuttunut?

2/04/2016

January through my phone

 Kunkin kuukauden alkuun on blogissa kuulunut nyt jo pitkään kännykkäkuvien kollaasi edelliseltä kuulta. Te olette ainakin toistaiseksi näyttäneet näille postauksille peukkua ja mä tykkään itse sekä lukea, että toteuttaa itse näitä, joten perinne saa jatkua myös tänä vuonna! Tässä siis tammikuun tunnelmia kännykän kuva-arkistoissa. Tammikuussa otoksia olikin kertynyt tavallista enemmän, joten luvassa on pidempi postaus kuin normaalisti, toivottavasti jaksatte silti lukea
①Vuosi 2016 starttasi ihanasti Jyväskylässä tämän nahkamahan seurassa. Aina, kun Raipe haluaa huomiota, hän menee kierimään lattialle selälleen, sillä hän tietää, etten voi vastustaa tuota asentoa ja ilmettä! ②Välillä, kun halutaan miehen kanssa panostaa vaahdotetaan kattilassa kahvimaito iltapäiväkahveille. Pieni juttu, joka tekee tavallisesta kahvihetkestä hieman spessumman ③Tammikuussa treenit ovat maistuneet hyvin, etenkin aikoina, jolloin pakkanen huiteli ulkona huimissa lukemissa ja ulkoilu oli mahdottomuus ④Tässä esittäytyy mun aika perinteinen iltapala treenipäivänä. Iso munakas sipulilla ja pinaatilla, ruisleipiä runsailla täytteillä sekä smoothie, kyllä lähtee nälkä!
①Turussa vieraillessani käytiin Vilman kanssa salaattilounaalla aivan huikeassa raaka-ruokaravintolassa. Tuota salaattibuffetista keräämäni annosta tappaessa todella tajusi, kuinka monipuolista ja herkullista ruokaa voisi raaka-ruokavaliollakin syödä. Herkkuluonaalta jäi parhaimpana mieleen marinoidut kukkakaalit, joista kehittelin omankin reseptin ②Raipe tykkää muuten talvesta, mutta pukeutuminen ei oikein ole hänen mieleen. Katsokaa nyt tuota ilmettä hahah. Talven parhaita koiraostoksia on muuten ollut tuo kaulassa hohtava led-valopanta, jonka vihreä valo näkyy jopa 300m päähän ja pantaa saa kätevästi ladattua usb-piuhalla ③Viime keväänä tein banaanipannareita vähintään kerran viikossa ja niimpä kesä ja syksy menivät aikalailla banskupannarittomasti. Nyt olen kuitenkin lämmennyt tälle terveelliselle herkulle taas kerran ja kerta per viikko tahti alkoi vakiintua tammikuussa ④Tähän kollaasiin sattui näköjään hyvin näitä ruokakuvia .. joka tapauksessa, välillä mun tekee vain aivan sairaasti mieli dippivihanneksia tai lähinnä selleriä, mutta monipuolisuuden nimissä kylkeen tulee myös kurkkua ja kukkakaalia. Niin parasta
①Yhtenä lauantaina hypättiin mun töiden jälkeen autoon eväiden kanssa ja .. ②.. Suunnattiin Vaasaan katsomaan Sport-Jyp jääkiekkomatsia. Meidän tuurilla valittiin paikat juuri Sport-kannattajien päädystä ja saatiinkin aika pahoja katseita hurratessamme "väärän" joukkueen maaleille, mutta hauskaa oli! ③Maailman rakkain poseeraushommissa lenkin jälkeen ④Mä Turkuses!
①Mulla ja Vilmalla on yhteinen rakkauden kohde: aamiainen. Nautittiinkin Turussa oikein täydellinen sellainen: puuroa, marjoja, luomutuoremehua, kahvia, smoothiet, kananmunia .. nam ②Tässä taas yksinkertainen arjen ilo: saatiin joululahjaksi lakanasetti parisänkyyn ja miten ihanaa onkaan, kun kerrankin kummankin peittojen ja tyynyjen lakanat mätsäävät. ③Hissiselfie ripsihuollon jälkeen ④Näitä kuvia katsellessa mulle tulee aivan kamala ikävä tuora karvakaveria.
①Leivottiin äidin kanssa alusta loppuun itse karjalanpiirakoita. Muodosta on hankala saada kaunista, mutta voi luoja miten hyviä nämä itse tehtyinä ovatkaan! ②Yksi lukuisista aleshoppailureissuista Jyväskylässä. ③Multa löytyi ennestään neonkeltaiset Niken urheiluliivit, joten kun nuo trikoot tuli vastaan, en voinut olla nappaamatta niitä mukaani. Tämä piristävä setti päällä on ollut hyvä treenata ④Raipe on aloittanut hieman ennen joulua uuden harrastuksen: koirauinnin. Tammikuun alussa yksi uintikerroista sattui niin, että pääsin mukaan kuvaamaan tätä hulvatonta meininkiä - joka on muuten todella hyvää treeniä koiralle kuin koiralle, suosittelen!

2/01/2016

Simple and sunny

Takki - Vero Moda
Farkut - Gina Tricot
Paita - Gina Tricot
Laukku - Louis Vuitton
Kengät - Vagabond
Hanskat - Seppälä

Ihanaa alkanutta helmikuuta! Uskomatonta, miten erilaiselta auringonpaiste muka tuntuukaan vuoden alussa kuin, lopussa. Joulukuisessa talvessa auringonvalokin on jotenkin kylmän sävyistä, mutta heti, kun ollaan talven kevät puoliskolla, näyttäävät säteet väreiltäänkin lämpöisemmältä. Omasta mielestäni näissä kuvissa näkyvät selvästi kevään ensi säteet, huomaatteko te?
Pitkään jatkuneiden tulipalopakkasten jälkeen tälläiset lempeämmät talvisäät tuntuvat todella lauhoilta ja asukuvat saattoi viikonloppuna napsia takki auki. Kevyt valkoinen nyöripaita löytyi Ginan alennusmyynneistä ja päätyi vaatekaappiini, vaikken ollut aikaisemmin varma, ovatko nämä nyöripaidat mun juttuni. Tämä taitaa tällä hetkellä olla yksi vaatekaappini ainoita kappaleita, joita en ole käyttänyt töissä hahah. Kyseinen väri ja syvä kaula-aukko eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset kampaajantyöhön. Ehkä juuri siksi tämän paidan käyttäminen tuntuu niin spesiaalilta.
Mitä pidätte tälläisestä kevyemmästä talviasusta?