2/18/2014

Mitä jos tiikeri kyllästyy raitoihinsa?

Pian kuuden viikon mittainen sukellus ihan oikean kampaamon arkeen on tarjonnut loistavan tilaisuuden tutustua tämän hetken todellisiin hiustrendeihin. Nyt luonnollisuus on tukassa in - etenkin värien suhteen. Omaa väriä ei enää kauhistella, vaan päinvastoin, yhä useampi asiakas tahtoo nähdä taas luonnollisen värinsä. Tie värjäyskierteestä naturelliin sävyyn ei ole helppo ja toteutus täytyy suunnitella tapauskohtaisesti. Halusin antaa muutaman vinkin, jotka helpottavat oman värin kasvattelua.
sävyttävät hoitoaineet - Näitä rupeaa löytymään jo lähes kaiken värisinä. Vaikka tuote onkin alkujaan tarkoitettu ylläpitämään värjättyä väriä, voi sitä hyödyntää myös tyvikasvun häivyttelyssä. Tuotteet sisältävät suoraväripigmenttejä, jotka tarttuvat vain hiuksen pintaan ja pysyvät siinä tukan kunnosta riippuen muutamien pesujen ajan, joten käsittely kannattaa toistaa riittävän usein. Näillä tuotteilla ei siis ole mahdollista värjätä värjäämätöntä hiusta - mutta esimerkiksi blondia väriä pois kasvattavat saavat oman ja värjätyn värin sulautumaan paremmin toisiinsa, kun niissä on kummassakin silver-tuotteiden kylmä vivahde.

raidat - Itse en kasvatusprojektissani käyttänyt hyväksi tätä kikkaa, mutta olen nähnyt sen todella toimivan. Tyvikasvun raja häivytetään tekemällä tukkaan tiheästi raitoja, joista osa on lähellä omaa väriä ja osa sitä entistä värjättyä. Kun kasvatus on pidemmällä, tehdään värjätyn värin sävyisiä raitoja aina vain vähemmän ja oman värisiä ei välttämättä enää tarvitakaan sekaan. Näin luonnollinen väri pääsee kasvamaan ihan huomaamatta, kun kukaan ei voi hiuksista osoittaa suoraan sitä kohtaa, jossa värjätty väri vaihtuu omaan.
kampauksiin panostaminen - Kuka edes huomaa katsoa tyvikasvua, kun tukka on kauniisti laitettu? Pipo toimii pelastajana päivinä, jolloin oman värin kasvatus ei tunnukkaan kivalta ja peilistä tuntuu katsovan takaisin vain se ruma tyvi.

kärsivällisyys - Niin kuin melkein kaikissa projekteissa, oman värin kasvatuksessakin alku on vaikein. Pikkuisesta tyvikasvusta on vaikea edes päätellä mitä väriä se mahtaa edustaa ja turhauttava on myös epäonnistuneen näköinen SiniSabotage-look. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä värjäämätön hius on aina parempi kuntoinen, etenkin meidän blondien tapauksessa, sillä vaalennus on - sanoi kampaajasi mitä hyvänsä, aina rankka käsittely hiukselle.

Onko kukaan teistä kasvattamassa omaa väriään esiin tai kenties jo onnistunut siinä?

4 kommenttia:

 1. Hihii, tälläsiä postauksia oonki oottanu <3 Näitä lisää ja kerro ihmeessä millaista kampaamo elämä on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tälläset uppoo :D Hiusjuttuja tulee takuulla lisää !

   Poista
 2. Jee! Aloitin oman värin etsimisen myös tässä hiljan. Lähtökohtana ihan pikimusta pehvapitunen tukka kertymineen, yhden vaalennuspesun jälkeen sain jo onneksi 7-tason punaruskeaksi ja pituutta lähti vaan 10cm. Oma sävy on kultablondi, että kyllä tässä aikaa menee vielä. :)

  Näitä siun postauksia on todella mukava lueskella. Hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea projektiin (: Hiljaa hyvä tulee !
   Ja kiitos, ihana kuulla että tykkäät. Hyvää loppukesää myös sinne ♥

   Poista