4/19/2014

Jaavansarvikuonon nahka on paksu

Tässä poseeraa onnellinen kroppa. Vihdoin kaiken maailman hankaluuksien jälkeen keho alkaa tuntua tyytyväiseltä - vaikken minä olekaan siihen täysin tyytyväinen (tuskimpa kukaan on).
Mun onnellisen kropan keskipiste on onnellinen masu. Olenkin blogissa sivulauseessa kertonut omaavani herkän vatsan, joka tahtoo kiukkuilla milloin mistäkin. Nyt olen ollut puoli vuotta (joulua lukuunottamatta..) herkuttomalla linjalla, ei karkkia, sipsiä, jätskiä, ei hese- tai mäkkimättöä, ei pitsaa, ei lettuja, eikä leivonnaisia. Myös alkoholin käytön olen jättänyt melkein nollaan, samaisen puolen vuoden sisällä olen juonut 2 kertaa. Onneksi näin, sillä olen tainnut löytää sen tien, jolla masuni ja näin ollen koko kehoni on tyytyväinen ja jolla aion jatkaa.
Vaikka välillä tuntuukin hölmöltä kieltäytyä kahvipöydässä kekseistä tai viettää lauantai-iltoja ennemmin salilla tai äidin kanssa lenkkeillen kuin baarissa, kiitän itseäni taas arkena. Kun olo tuntuu energiseltä kahden viikon vapaapäivättömistä koulu- ja työyhdistelmäputkista huolimatta pakostakin ajattelen - näinhän sen pitää olla.
Omaan hyvän itsekurin ja siksi mulle sopii totaalikieltäytyminen herkuista. Kun sokerikierteestä pääsee eroon, maistuu vaikkapa normaali jogurtti todella makealta. Entiset mättöherkut korvaan kuivatuilla hedelmillä tai vaikka banskupannareilla En tiedä, milloin aion tämän "lakon" lopettaa, voi olla etten koskaan. Absolutistia minusta tuskin koskaan tulee, mutta jatkossakin jätän "turhan" juomisen pois - festarit tai parhaiden kavereiden synttärit ovat toki asia erikseen
Sen lisäksi, että katson tarkkaan mitä suuhuni laitan pidän myös nykyään huolen unensaannistani. Nukun joka yö vähintään 8 tuntia ja yritän rauhoittaa illastani pari tuntia ennen nukkumaan menoa, jotta nukahtaminen on nopeampaa. Jos olisin sanonut lukioaikaiselle, koko elämän univaikeuksista kärsineelle minulle, että tiesitkö eläväsi parin vuoden päästä täysin univelatonta elämää, en olisi takuulla uskonut. Minun kohdallani hyvät yöunet vaativat säännöllisyyden ja iltarutiinit. Onneksi kaverit ovat olleet pääasiassa ymmärtäväisiä, kun livistän aikaisemmin esimerkiksi yhteiseltä illalliselta nukkumaanmeno ajan vuoksi
Ihan viimeisimpänä olen päättänyt alkaa huolehtia päivittäisestä veden juomisesta. Pidän juomapulloa aina mukana ja koitan muistaa hörppiä vettä myös asiakaspalvelussa, värin vaikutusajoilla ja muissa sopivissa paikoissa. Riittävän vedensaannin positiiviset vaikutukset olen huomannut jo ainakin ihossa, joka tuntuu kauttaaltaan kehoa kimmoisammalta.
Millaisia fiiliksiä tämmöiset postaukset herättää? 

12 kommenttia:

 1. Ai millasia fiiliksiä tää postaus herättää? KATEUTTA! siis sul on ihan unelmakroppa! :) antaa inspistä ruveta itekkii oikee kunnolla hommaamaa sitä unelmakroppaansa, herkut vaan on ehkä se suurin este :D oon muuten ettiny tollasii juoksuhousuja, onks noi mistä? :) keep going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, uskomatonta kuulla, että mun kroppa on jonkun mielestä unelmakropan-kategoriassa, et tiedäkkään paljon tuo mulle merkitsee ♥ Tsemppiä herkuttelun kanssa, pikkuhiljaa pikkuhiljaa ! Pöksyt on vuosi sitten talvella ostettu H&m:stä, niillä on ainakin netissä lähes aina jotkut tollaset eri värisillä tehosteilla mallistossa, kannattaa tsekata.

   Poista
 2. Voi apua miten hyvältä näytät ! Miks multa ei löydy samanlaista itsekuria :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua kiitos (: Hyviin tuloksiin pääsee varmasti myös kohtuudella, minä vain tahdon usein mennä äärimmäisyyksiin :D

   Poista
 3. Olen kateellinen itsekurillesi! Omaan myös erittäin herkän vatsan, ja tiedän ettei esim vilja sovi vatsalleni, sekä herkut ja alkoholi eivät todellakaan tee hyvää. En vain osaa kieltäytyä :( Ehkä vielä itsekin opin elämään herkkää vatsaani ajatellen joskus..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita pienin askelein ! Totaalikieltäytyminen ei todellakaan sovi, eikä ole hyväksi kaikille, mutta voit kokeilla vaikka tehdä välillä päätöksiä "tänä viikonloppuna en koske herkkuihin tai alkoholiin" ja nimenomaan sellaisena viikonloppuna, kun ei ole juhlia tiedossa (: Itse jäin koukkuun hyvään oloon ja nyt kynnys herkutteluun kasvaa koko ajan siksi, että tiedän, ettei epäsopivien juttujen syömisestä tuleva nautinto ole läheskään riittävän suuri kattaakseen sen pahan olon, josta saan sitten kärsiä.
   Viljattomuus vaatii varmasti paljon totuttelua ja opettelua, mutta pienellä vaivalla voit olla esimerkiksi arkisin gluteeniton (: Tsemppiä ♥

   Poista
 4. oot upee! oot selkeesti hoikistunut ja olis kiva kuulla sun vinkit siihen, miten itse onnistuit siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minun "hoikistumiseni" tapahtui pääosin välivuonna ja todella epäterveellä tavalla, minkä olen nyt vuoden jälkeen ymmärtänyt, vinkkejä sen suhteen en siksi halua antaa. Luulempa, että terveys-aiheisia postauksia tälläisellä positiivisella teemalla tulee vielä takuulla lisää (:

   Poista
 5. Oot aivan upea ilmestys ja on todella hienoa, miten oot löytänyt itsellesi sopivat elämäntavat ja rytmit! Näytät kerrassaan... UPEELTA! :) Mä niin toivoisin, että osaisin noudattaa samanlaista kuria esim. unen kanssa! Vaikka en muuten henk.koht. välittäisikään muista tottumuksistani, unen saantiin ja laatuun haluaisin kyllä petrata! Tuli niin hyvä mieli sun puolesta tästä postauksesta, you go guuurl !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana kommentti taas ♥ Riittäviin uniin panostaminen vaikuttaa kyllä niiiiin positiivisesti elämänlaatuun etten voi muuta kuin suositella !

   Poista
 6. oot nainen täykky ♡ tännekin kun tuota itsekuria saisi :D t. kateellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinä ihana ♥ Kyllä sultakin itsekuria varmasti löytyy ! Tsemppiä (:

   Poista