4/17/2014

Valkogasellitkin noudattavat gluteenitonta ruokavaliota

Vihdoin tartuin tuumasta toimeen ja valmistin eilen illalla itse mysliä Kuten varmaan kaikki kaupan mysleistä luopuneet, myös minä totesin heti omaa tekelettä maistettuani, että miksen ole tehnyt tätä jo kauan sitten? Aamupalatuorepuuro maistui taivaalliselta oman myslin kanssa. Minun myslini on gluteeniton ja hyvin yksinkertainen versio, mutta suosittelen lisäämään joukkoon vaikkapa suosikki pähkinöitä. Itse en niitä valitettavasti voi allergian vuoksi käyttää.

Gluteeniton perusmysli:
2,5dl tattarisuurimoita
n. 8dl vettä

2dl kaurahiutaleita
3rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2tl hunajaa
rusinoita

Keitä tattarisuurimoita vedessä n. 12min ja huuhtele siivilässä useaan kertaan. Valuta hyvin. Tässä vaiheessa tattarimäärä voi tuntua valtavalta, mutta nesteen haihtuessa suurimot kutistuvat. Levitä suurimot pellille ja paahda 125° uunissa 20min. Sekoita hieman paahtuneet suurimot ja kaurahiutaleet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy ja hunaja. Koko seos taas takaisin pellille ja uuniin. Seuraile tattarin paahtumista, sen tulee "kuivua" kokonaan, huomaat kyllä muutoksen kun sekoittelet välillä. Loppupaahtoon minulla meni n. 40min. Kun seos on mielestäsi koostumukseltaan sopivaa, nosta jäähtymään. Itse annoin olla yön yli. Sitten vain oman maun mukaan rusinoita ja/tai muita kuivattuja hedelmiä sekaan. Säilyy kannellisessa astiassa hyvänä useamman kuukauden, vaikka voin kyllä luvata, että tuo määrä tulee takuulla syötyä nopeammin

Onko kukaan teistä kokeillut myslin valmistamista itse?
Ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti