

Mainio mantelivoi (1 pikkuinen purkki)
2 pussia kuorellisia (luomu)manteleita
ripaus suolaa
kanelia tai hunajaa mausteeksi mikäli mieli tekee
Kippaa mantelit valitsemaasi sekoittimeen. Itse käytin siis yleiskoneen "smoothie-osaa", joten luulen tehokkaan blenderinkin pystyvän samaan. Jauha manteleita ensin pienemmällä teholla kunnes ne murskaantuvat ja alkavat muuttua jauhoksi. Nosta kierroksia sen mukaan mitä hienompaa seos on ja sekoita lopulta täydellä teholla niin kauan, kunnes seos alkaa muuttua valuvaksi massaksi. Meidän koneella tähän meni n. 20-30 minuuttia, joten maltti on valttia. Alussa kone kannattaa pysäyttää välillä ja kaapia seinämille nousseita jauhoja alas. Tauot ovat myös paikallaan jos kone alkaa kuumentua. Kaavi valmis seos suljettavaan purkkiin ja mausta makusi mukaan joko vain suolalla tai lisää mukaan myös kanelia tai hunajaa.
Testasin jo dipata mansikoita valmiiseen mantelivoihin, enkä malta odottaa mihin kaikkeen muuhun tätä huisia herkkua voinkaan käyttää ♥ Jakakaahan vinkkejä, mihin kaikkeen pähkinävoita lisäätte? Veikkaan, että tämä toimii samoissa yhdistelmissä.
Onko joku teistä valmistanut itse manteli- tai pähkinävoita?
Dippailen kaikkia mahdollisia hedelmiä! Omenalohkot on tähän mennessä olleet ehdottomasti lemppareita :) riisikakkujen päällä toimii myös hyvin, aamupuuroon voisilmän tilalle, rahkan / turkkijugun sekaan, pahimpina himoina saatan vetää pelkilteen naamariin :'''D oon kuullut myös joidenkin dippaavan selleri / kurkkutikkuja, mutta en ole itse kokeillut.
VastaaPoistaKiitos vinkeistä ♥ Mä olenkin nyt lisännyt tuota aina aamupuuroon, mutta seuraavaksi täytyy kokeilla dippailua ja riisikakkuyhdistelmää!
Poista