5/24/2015

Raikas kana-kikhernesalaatti



Mun syömisessä kevät ja etenkin kesä näkyvät selvästi. Lämmin ruoka saattaa jäädä useiksi viikoiksi todella harvaan, sillä jotenkin auringon lämmittäessä tekee mieli raikkaita ja viileitä annoksia Jääkaappikylmä tuorepuuro aamiaisella, viileät smoothiet välipaloina ja lounaana ja päivällisellä erilaiset runsaat salaatit. Yksi (mielipuolinen) syy miksi odotan kesää ja töitä onkin se, että saan valmistaa toinen toistaan ihanampia salaattieväitä. Vaikka kouluruoka onkin ilmaista ja sitä tulee kunnioittaa, olen toisaalta onnellinen nyt, kun pääsen vihdoin räätälöimään ruokavalioni täysin itse. 
Tämän postauksen salaatti on hyvä esimerkki siitä, kuinka salaatti todellakin voi toimia täysipainoisena ateriana. Usein kohtaan epäluuloa sen suhteen, "miten jaksan päiviä pelkällä salaatilla". Tällöin ihmisten käsitys salaatista usein on pelkkää salaatti-kurkku-tomaatti-kombo. Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä seosta, johon olen valinnut purutuntumaltaan hyvin erilaisia vihanneksia ja siksi yhdistelmä on mielenkiintoinen syödä - ja maultaan ihana

Kana-kikhernesalaatti 

maustamattomia broilerifileitä
vihreää salaattia (esim. frisee, jäävuorisalaatti)
tuoretta pinaattia
rucolaa
varsiselleriä
kurkkua
miniluumutomaatteja
Urtekram säilykekikherneitä
avokadoa

Paista broilerifileet kookosöljyssä kypsiksi. Mausta kevyesti mustapippurilla, suolalla ja halutessasi myös sitruunan mehulla. Broilerin jäähtyessä pilko ja sekoita kaikki salaattiainekset. Valuta kikherneiden neste pois ja lisää joukkoon. Paloittele broileri ja asettele mukaan salaattiin. Halutessaan avokadot voi pilkkoa mukaan salaattiin tai tehdä kuten minä ja nauttia ne lusikalla salaatin lisukkeena

2 kommenttia:

  1. No nam, kun näyttää hyvältä! :) kesää päin mentäessä alan kyllä itsekin tekemään paljo salaatteja. Ne sopii myös grilliruuan lisukkeeksi niin hyvin, vaikka jättäisi perunan yms kokonaan pois annoksesta :) mun herkkusalaattiin tulee salaattia,rucolaa,tomaattia,kurkkua, viinirypäleitä, avocadoa ja fetaa! Proteiiniksi käy kana tai katkarapu :)
    Enpä oo koskaan laittanut kotona noita herneitä salaattiin vaikka koulun salaattibuffetissa niitä usein lautaselle kasaan! Täytyypä muistaa ens kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ihan totta, että salaatti menee todella hyvin grillistä tulevien herkkujen raikkaana kaverina (: Oi sun salaattivakkari kuulostaa myös täydelliseltä yhdistelmältä ♥ Etenkin viinirypäleiden ja fetan yhdistelmä on nam! Muutenkin kesällä tulee käytettyä hedelmiä enemmän salaateissa (:
      Suosittelen hamstraamaan kik-herneitä kotiinkin, ihanan helppo ja nopea tapa lisätä salaatin ruokaisuutta!

      Poista