10/16/2015

Totuuksia ripsipidennyksistä



Mulla on ollut nyt reilun puoli vuotta putkeen pidennykset ripsissä. Välttelin näitä todella kauan, sillä olin kuullut liikaa pidennysten huonoista puolista - omat ripset häviävät olemattomiin, huolto on kallista ja mahallaan nukkuminen mahdotonta. Olin myös nähnyt todella rumia ripsipidennyksiä, joten epäilin niiden olevan kaiken hintansa ja tiheän huoltovälin väärtit. Sain ensimmäiset pidennykset ilmaiseksi oltuani morsiusmallina ja ajatuksena oli antaa ripsien tippua pois heti - mutta kuinkas kävikään? Mitkä ovat ripsipidennysten hyvät puolet? Entä onko huonoja? Ajattelin listata teille havaintoni!+ Aina huoliteltu ulkonäkö On ihanaa, kunaamusaillakin voi näyttää ihmiseltä ilman meikkiä, kun ripset kehystävät silmiä. Ilme myös näyttää heti aamusta pirteämmältä, sillä etenkin kaarevat ripset "avaavat" katsetta. Mulla itsellä on kaikista kaarevin (eli D-kaarevuus), jonka huomaa hyvin etenkin sivuprofiilista. Kesällä, kun iho voi hyvin ja ruskettuu, pärjää arkena lähes meikittä. 
+ Nopeuttaa laittautumista Meikatessa mulla kului aina eniten aikaa silmämeikkiin, vaikka kyseessä olisikin ollut pelkkä ripsari, sillä tykkäsin kerrostaa sitä ja toki pienet ripsarisotkut piti aina korjailla pumpulipuikolla.. Nyt ripsien ja värjättyjen kulmakarvojen vuoksi päivittäinen meikki koostuu vain meikkipohjasta, joten laittautuminen on todella nopeaa
+ Huomaamattomuus Ajattelin ripsien olevan tiellä ja haittavan juuri esim. nukkumista, mutta todellisuus on toinen. Itse nukun edelleen kuinka parhaalta tuntuu - eli useimmiten vatsallaan, eivätkä ripset ole siitä erityisemmin kärsineet. Muutenkin pidennykset ovat huomaamattomat eivätkä tunnu silmissä lainkaan.
+ Omat ripset tallella Kysyn lähes joka kerta huollossa, miltä omat ripseni näyttävät. Kuuleman mukaan ne ovat edelleen yhtä tuuheat, kuin aiemminkin ja huomaan sen myös siitä, että pidennyskuituja on joka huollon jälkeen yhtä tuuheasti, eli ainakin omalla kohdallani väitteet omien ripsien täydellisestä tuhosta ovat puppu- Kallis hinta Mun ripset huoltaa ihana kampaajaystäväni Susku, joka tekee huollot todella edullisesti. Jossei tälläisiä "suhteita" ole käytettävissä, tulee ripsien ylläpito kalliiksi. Toisaalta olen itse ajatellut, että säästän nyt ripsarin hinnan, joka sekin piti ostaa lähes kuukausittain ja ainoa hyväksymäni maskaramerkki oli hintava. Lisäksi säästöä tulee myös rajauskynissä, luomiväreissä ja niiden pohjustusaineissa, kun kaikki ovat jääneet pois käytöstä.
- Rumat ripset Valitettavan usein näkee myös todella huonosti tehtyjä ripsipidennyksiä, jotka eivät todellakaan ole kaunistava tekijä ulkonäössä. Huonosti/väärin tehnyt ripset voivat aiheuttaa tulehduksia silmässä ja luomissa, sekä pahimmassa tapauksessa juurikin tuhota omat ripset. Ripsien tekijä kannattaa valita huolella. Itse harkitsisin todella tarkoin esim. Facebookin kirppisryhmissä mainostavia ripsiteknikkoja.
- Venynyt huoltoväli Huollatan ripseni yleensä 3 tai 4 viikon välein, riippuen hieman siitä miten pääsen Jyväskylään. Ripsien pysyvyyten vaikuttaa mm. saunominen ja etenkin kesällä tuli saunottua niin usein, että neljän viikon huoltovälillä tuntui välillä, että viimeinen viikko oli hieman tuskaa. Onneksi taitava teknikko kiinnittää ripsipidennykset tarkoin aina vain yksittäisiin ripsiin, joten vaikka tuntuu, että välillä karvoja on irronnut paljon lähtevät ne tasaisesti ripsirivistöstä, jolloin mitään rumia aukkoja ei synny. 

- Herkkien silmien ärsyyntyminen On valitettavaa, että moni allergisoituu esim. pidennyksissä käytettävälle liimalle. Vaikkei varsinaista allergiaa tulisikaan, on sanomattakin selvää, että herkkä silmänympärysiho kärsii pidennysten laitosta aina hieman. Alaripsien suojaksi asetettavat ihoteipit tai geelityynyt voivat aiheuttaa ihon kuivumista ja yläluomen ripsityvi ärsyyntyä ripsien näpräilystä. Pidennyksiä käyttävien onkin ehdottoman tärkeää muistaa päivittäin silmänympärysvoide !

- Kasvojen peseminen Aluksi musta tuntui, etten millään saa pestyä meikkejä tehokkaasti pois, kun en saanut ripsipidennyksien vuoksi tuttuun tapaan hangata käsillä kasvoja. Lisäksi tuntuu, että pidennyksien kanssa silmiin menee herkemmin vettä, sillä korostetun kaarevat ripset eivät suojaa silmää samoin kuin luonnolliset. Pesuissa oli siis totutteleminen. Pari postausta sitten esittelinkin puhdistussienen, joka mullisti kasvojen pesun ja nyt ongelmat ovat tiessään.
Vaikka miinuspuolia onkin listauksessa enemmän, korvaavat plussat ne silti. Millaisia kokemuksia teillä on ripsipidennyksistä?

6 kommenttia:

  1. Tulipa tämä postaus hyvään saumaan! Olen jo pitkään harkinnut ripsienpidennyksiä, ja ennakkoluuloja on ollut juurikin esim. tuon vatsallaan nukkumisen suhteen. Kiitos tästä postauksesta, sain paljon hyviä vinkkejä! ♥ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsit, hyvä kuulla että tästä oli sulle hyötyä (: Ripset on kyllä ihanat ♥ Varaudu siihen, että jäät koukkuun :D

      Poista
  2. Ihan huippuhyvä postaus, kiitos tästä! :) Mä oon itse haaveillut ripsienpidennyksistä jo ties miten pitkään, ne olis vaan niin kätevät ja hyvin tehtyinä todella kauniitkin :) Mä en kuitenkaan ihan äkkiä uskalla mennä sellaisia ottamaan ihan siitä syystä, että mulla on niin pirun herkkä iho, että jo uudet luomivärit saattavat aiheuttaa mulle ihan järkyttävän allergisen reaktion. Pelottaa miten noiden liimojen kanssa kävisi. vaikka eihän sitä toisaalta voi tietää, jos ei kokeile.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tää postaus tuli monen mietiskelijän kannalta hyvään saumaan ♥ Ripsissä on tosiaan monta juttua, jotka voi aiheuttaa herkistymistä/allergiaa. Yleisin oireiden aiheuttaja on juurikin liima, mutta myös esim. geelityynyt, jotka suojaavat alaripsiä pidennysten laiton ajan voivat allergisoida. Geelityynyt monet teknikot korvaavatkin ihoteipeillä. Ennen kuin sulle laitetaan ripset, kannattaa pyytää valitsemaasi teknikkoa tekemään sulle allergiatesti liimalla. Pieni liimatippa laitetaan huomaamattomaan paikkaan esim. korvan taakse ja annetaan olla siellä vuorokauden ajan, seuraten, tuleeko mitään reaktiota. Tämäkään ei täysin poista mahdollisuutta siitä, etteikö reaktiota ripsien laiton yhteydessä tulisi, mutta ainakin pienentää riskiä, ettei sun tarvitse heti olla poistattamassa pidennyksiä laiton jälkeen (: Toivottavasti saat vielä ripsipidennykset arkea ilahduttamaan ♥

      Poista
  3. Itelläni oli kans joskus ripset, mutta en tykänny omasta ulkonäöstäni niiden kanssa. Koko naama tuntu ihan viertaalta. Ite käytän melko paljon ripsaria ja taivutan ripsiäni tosi paljon, joten ripsienpidennysten kanssa olo tuntu valjulta, kun C-kaarevuus ei ollut tarpeeksi ja D osu jo luomiin. Täytyis kokeilla L tai L+ kaarevuutta, joskus ja katsoa miltä kasvot sitten näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä totta, että jos käyttää voimakasta silmämeikkiä, esim rajauksia ja luomivärejä paljon ja jättää ne ripsien yhteydessä pois on olo varmaan valju :D Mä tykkään muutenkin panostaa meikissä eniten pohjameikkiin ja kulmiin, joten mulle ripset sopii hyvin (: Joo ei muuta kuin eri kaarevuuksia vaan testiin, jos ripset vielä himottaa !

      Poista