5/19/2016

Blogini tarina

Ihana Linda haastoi mut kertomaan blogini tarinan. Yleensä oon tosi huono toteuttamaan mitään haasteita, mutta Lindan tekstiä oli niin mieleenkiintoista lukea, että innostuin ajatuksesta. Mun blogihan on perustettu (apua) vuonna 2009, eli olen blogannut 8 vuotta. Blogin ensimmäiset postaukset, oikeastaan ensimmäiset parin vuoden tekstit aiheuttaa mussa nolostusta ja myötähäpeää itseäni kohtaan, mutta en halua poistaa niitä, vaikka mieli on välillä tehnyt. Olen muuttunut paljon näiden vuosien aikana, mutten halua esittää mitään muuta kuin olen ja siksi myös nolo menneisyyteni saa näkyä hahah! Joten jos kiinnostaa, voi sivupalkista tehdä aikamatkan menneelle vuosikymmenelle. Aion nyt käydä blogini tarinan läpi todella suurpiirteittäin, jottei postaus veny aivan mahdottomiin mittoihin.
Nykyään kategorisoin blogin mielessäni eniten kauneus ja terveys-teemaiseksi. Tykkään tehdä tuote-esittelyitä, esitellä uusia ostoksia, postata kaikesta treenaamiseen ja hyvivointiin liittyvästä, sekä välillä asuja ja ihan kuulumisiakin. Nykyään mulla on vahva visio siitä, millainen haluan blogin olevan, mikä tänne sopii ja mikä ei. Menneisyys ei kuitenkaan ole ihan yhtä selkeä.
Blogin ensimmäiset vuodet 2009 ja 2010 olivat täynnä pitkiä kirjoituksia vähillä kuvilla. Aluksi postasin paljon ns. mielipidekirjoituksia, joiden kuvituksena toimi yläpuolella näkyvän kaltaisia Paintilla piirrettyjä koirakuvia. Alunperin perustinkin blogin lähinnä kyltymättömän kirjoitusintoni vuoksi, mutta pikkuhiljaa aloin ottaa vaikutteita seuraamistani blogeista, eli lisäillä joukkoon asukuvia ja esim. yksi vakkariaiheista oli mun kännykän koristeluiden päivitys! Tuohon aikaan meno oli ihanan epäammattimaista - asukuvat oli ihan ok ottaa peilin kautta ja taustalla sai näkyä vaikka oma huone kaaoksen vallassa. Kun mä aloitin bloggaamisen, valtaosa ihmisistä ei vielä tiennyt mikä blogi on, eikä todellakaan olisi tullut mieleenkään kutsua itseä "bloggaajaksi". Tuolloin ihmiset bloggasivat siksi, että se oli hauskaa - mitään yhteistyökuvioita tai muita ei vielä juuri 2000-luvun blogeissa näkynyt, joten kaikki oli ns. rakkaudesta lajiin.  Jälkeen päin olen välillä miettinyt, kuinka paljon enemmän olisin saattanu blogista hyötyä, jos olisin tuolloin "tyrkyttänyt" sitä joka paikassa, koska blogit olivat vielä tuolloin harvinaisuus. Sellainen ei kuitenkaan ole koskaan ollut mun tyylistä.
2011 vuonna bloggailin vähän silloin kun kerkesin, esim. kesältä tuli tosi vähän postauksia. Mun tyyli alkoi pikkuhiljaa hiusten värin mukana muuttua naisellisemmaksi ja enemmän mainstreamiksi, joten blogissakin näkyi yhä enemmän asujuttuja ja mm. ostosten esittelyä. Hauska ajatella, että tuolloin ihan perus laukun esittelykuva oli tuolloinen huonossa valossa kädessä napattu otos. Tein myös paljon postauksia mun kynsistä jotka oli näköjään aika hervottomissa mitoissa välillä.
2012 vuoden postauksia selatessa en voi muuta kuin pysähtyä miettimään, miten erilainen mun elämä tällä hetkellä on. Tuolloin elettiin lukion viimeistä kevättä, oli abiristeilyt, kirjoitukset yo-juhlat ja kesällä mm. kahdet festarit. Syksyllä odotti välivuosi ja elämä oli villiä. Postailin tuolloin melko tiiviiseen tahtiin, kirppariostoksia, ihan arkisia juttuja ja kaikista eniten .. alkoholiin liittyviä tapahtumia. Tästä sain usein myös haukkuja niin blogissa kuin netin keskustelupalstoilla, mutta kuten nykyäänkin, myös tuolloin mä kirjoitin just sellasta blogia, kun itse halusin. Tuolloin mulla oli tapana ottaa paljon kuvia kameran ns. yöasetuksella, joka teki kuvista tuollaisia "vauhdikkaan" näköisiä. 
2013 blogissa näkyi selvästi käänne nykyiseen päin. Muutin omaan kotiin ja aloitin opiskelun kampaajaksi. Kuvaussessioita oli ihanan helppo järjestää omassa yksiössä ja pikkuhiljaa aloin panostaa kuviin vähän enemmän. Toki edelleen tuli otettua asukuvia asunnon peiliovikaappien kautta, mutta toisaalta oli aika ihanaa, kun kerkesi esim. aamulla ennen kouluun lähtöä napata päivän asukuvat ja postata ne blogiin. Tein myös ensimmäisiä hiustutoriaaleja, sekä aloin esitellä käyttämääni kosmetiikkaa. Pikkuhiljaa blogista jäi pois tietynlainen päiväkirjamaisuus ja postailin enemmän selkeistä aiheista, kuten juuri hiukset ja kosmetiikka. Tuolloin tuli otettua aika paljon kuvia kännykällä, sillä mun ja kameran yhteistyö ei sujunut tuolloin kovin hyvin, ennen kuin hankin uuden objektiivin. 2013 vuonna mut kutsuttiin myös ekaa kertaa Indiedaysin blogitapahtumaan ja bloggaaminen alkoi selvästi olla asia, josta yhä useampi oli tietoinen.

Viimeiset vuodet blogi on pysynyt mielestäni teemoiltaan yhtenäisenä ja selkeänä. Jos haluaisin tästä täysin katu-uskottavan, poistaisin luultavasti kaikki postaukset ennen vuotta 2013, mutta kuten jo aiemmin kirjoitin, aiemmissa vuosissa on niin suuri osa mun menneisyyttä, että haluan kaiken häpeän varjolla vaalia niitä. Koska oon blogannut ihan tajuttoman kauan, tästä on todellakin tullut mulle rakas harrastus ja iso osa elämää. Mun blogi on pysynyt vuodesta toiseen lukijamäärältään pienenä ja tiedän, että blogi on monessa mielessä tosi "nähty" ja "kulunut". Onpa mulle päin naamaa sanottukin, kuinka "ei ikinä jaksaisi blogata noin kauaa noin pienellä lukijamäärällä". Mä oon kuitenkin kiitollinen jokaisesta lukijasta, jota mun höpötykset kiinnostaa, eli super iso kiitos vain te ihanat Jotenkin näin monen vuoden jälkeen en silti osaisi varmaan lopettaa tätä, vaikka lukijoita olisi pyöreä 0!

Kiitos vielä Lindalle huippuhaasteesta! Seuraavaksi tätä toteuttamaan haastan upeat naiset Annin, Ennin, Jennan ja Sagan - teilläkin on kaikilla jo pitkät blogiurat takana ja olisi hauska lukea teidän omia mietteitä blogienne menneisyydestä.

"Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa.) Saat osallistua vasta saatuasi haasteen. (Ja niitähän voi vaikka pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen) Kirjoita ja julkaise oma tarina blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsiltä, voit haastaa jonkun toisen. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. Mikäli olet instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina- haasteen käynnisti KOTOTEKO-blogi"

8 kommenttia:

  1. Ihana tää sun blogin tarina :) Eipä näitä ala miettimään muiden bloggaajien kohdalla automaattisesti, mut sit on kivaa kuulla ja lukea mikä on ihmiset saanut inspiroitumaan bloggaamisesta! Ihana blogi sul on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oot ihan oikeessa, että toisen blogiin eksyessä ei tämmöisiä tule pohdittua vaikka selailisikin vanhoja postauksia :) ja muutenkin kiva aina lukea ihmisten omia kertomuksia jutuista! Kiitos paljon Saga❤️

      Poista
  2. Oho, mulle tuli täysin yllätyksenä, että oot blogannut noin kauan! :)) Sekä oli ihana katsella vanhempia kuvia, tuli sellainen fiilis " voi pieni " :D<3 Tykkäsin myös miten kerroit eri vaiheista ja siitä millaisia tekstejä olet aikaisemmin kirjoitellut. Sekä mitä tuohon lukijamäärään tulee, se ei merkitse silloin mitää jos bloggaa harrastukseksi ja omaksi ilokseen eikä mun mielestä sitä pidä tuijotella! Tottakai se on aina ihanaa jos uusia lukijoita tulee, mutta se ei saa mielestäni olla tässä puuhassa se prioriteetti yksi ellei halua blogata ammatikseen. Jotenkin tosi tylyä, että sulle on sanottu noin. En oikein käsitä tuollaista tai lähinnä sitä ketä se voi liikuttaa, tai tiedätkö mitä meinaan :) Nyt menee sekavaksi, mutta uskon sun nappaavan pointista kiinni! Ps. Ihanaa kun lähdit mukaan tähän haasteeseen ja kivaa viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kyllä sitä itsekin pöyristyi kun aloin tätä postausta varten pohtimaan omaa "blogiuraa" ja tajusin sen kestäneen jo noin kauan :D onneks nuo menneet on menneitä, vaikka hauskahan noita monien vuosien takaisia kuvia on katsella ja blogissa ne säilyy muistoina vaikka kuvat jostain koneen syövereistä katoaisivatkin :)
      Joo oon niin samaa mieltä sun kanssa! Jos itse ei kiinnostaisi blogata pienelle lukijakunnalle, niin keneltä se on pois jos joku muu jaksaa :D tottahan sitä aina ilahtuu tietenkin jokaisesta lukijasta ja varsinkin kommentointi luo tähän sitä vuorovaikutusta! Nykyään muutenkin tuntuu, että moni lukee blogeja ilman että on "virallinen" lukija, joten turha noita lukuja on tuijotella :)
      Kiitos hyvästä kommentista Linda ja samoin ihanaa viikonloppua sulle❤️

      Poista
  3. Tää tarina on kyllä mainio! Ja just mukavaa että oot säilyttänyt kaikki vanhatkin postaukset, koska aina on kiva palata kaikkien kivojen muistojen pariin :) mua harmittaa että ite menin postamaan ekan blogini :/ ois ollu hauskaa käydä vielä joskus lueskelemassa sitä. Ja kiitoksia haasteesta! Nyt kun ehdin oikeen ajatuksen kanssa istua tähän koneen ääreen, niin on hyvä aloittaa tarinointi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkeen päin vanhoja postauksia on kyllä niin hauska lukea :D harmi että sä poistit sun vanhan! Jes, mä odotan innolla että pääsen lukee tarkemmin sun blogin tarinan :)

      Poista
  4. Iha huikeeta Essi ettet oo poistanu noita vanhoja postauksia! Monelle saattaa tulla iän myötä nolo olo teiniajan kuvista ja kirjoituksista mut musta just siistiä et hyväksyy sen mitä on joskus elämässä ollut tärkeää/mitä on blogissaan halunnut tuoda esille. Hauska seurata et mihin blogikulttuuri seuraavaks meidät vie kun nykyisin suurinosa blogikuvista on viimesenpäälle (toki tähä vaikuttaa myös tekniikkakin joka on parantunut entisestään).

    T. Monika, entinen luokkakamu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että sä Monika oot samaa mieltä mun kanssa :) Vanhat blogipostaukset on todella hyviä ajankuvia. Bloggaaminen on kyllä menossa koko ajan ammattimaisempaan suuntaan ja nimenomaan on jännä seurata mitä tuleman pitää.
      Ihana että kommentoit ♥

      Poista