11/21/2009

Tiibetin tasokkaimpia tiikereitä

Kello on 22:45 ja minä KUUNTELEN BB:tä paraikaa. Viimeaikoina se on muuttunut sen verran mielenkiinnottomaksi, etten useinkaan jaksa/viitsi lopettaa dataamista sen ajaksi, vaan laitan tv:n päälle tuonne taustalle ja mikäli kuulostaa siltä, että ruudussa tapahtuu jotakin näkemisen arvoista, käännyn hetkeksi katselemaan.

Mietin kertoisinko ensin jotain kivoja vai vähemmän kivoja juttuja. Tulin siihen tulokseen, että ensimmäisenä luvassa olisi niitä vähän huonompia ...
Meillä oli tosiaan tiistaina kokeen palautukset. Sain takaisin vain 3 koetta ja tavallaan oli ehkä hyvä, ettei bilsankoetta ollut mukana. Lyön vaikka vetoa, että kolmen kokeen suoran siasta neljän kokeen katras ei olisi näyttänyt yhtään sen valoisammalta - ei koepäivinä, eikä kokeenpalautuksessakaan.
Äikästä sain kurssiarvosanaksi 9. Koe-esseestä tuli 9- ja muutoinkin kaikki suoritukset sekä tunneilla osallistuminen olivat sitä tasoa, että tiesin ansaitsevani tuon kiitettävän. Ja olin tyytyväinen.
Kahteen muuhun aineeseen en sitten ollutkaan.
Enkun kokeesta mulle jäi tehdessä sellainen olo, etten tiennyt yhtään menikö se hyvin vai huonosti. Muistan vain sen miten kuume oli nuosemassa ja välillä silmissä vain sumeni, mutta muistaakseni onnistuin kuitenkin myös keskittymään edes jollain tasolla. Ilmeisesti muistini pätkii pahasti tai sitten keskittymisestä huolimatta en vain yksinkertaisesti osannut asioita. Kun sain kokeen takaisin en voinut muuta kuin pettyä: 6½
Onneksi olin kuitenkin ollut kiltisti paikalla joka tunti, joten sain kurssiarvosanaksi 7
JA viimeisenä, muttei vähäisimpänä ... koe matikan. Huojennus oli valtaisa, kun opettaja heti alussa kertoi, että kaikki pääsivät läpi. Se tästä olisi vielä puuttunutkin, että bilsan kokeen lisäksi olisin uusinnoissa joutunut taistelemaan matikan kanssa. Hymy kuitenkin hyytyi, kun kuulin hetken päästä miten niiden "jotka saivat tästä kokeesta 5 kannattaa jatkossa keskittyä tosissaan, sillä tämä kurssi oli tärkeä jatkon kannalta" joka siis viittasi selkästi siihen, että joidenkuiden papereissa tosiaan komeilisi se välttävä.
Eipä ollut yllätys, että meitsi oli yksi niistä onnellisista. Kokeesta vitonen ja pitkän matikan 2. kurssin arvosana myös ah niin lohduttava 5.
Olen matemaatikko ja panostan sitten 3. kurssiin enemmän ... tai.

Leffailu on kiva juttu. Ja kallis.
Onneksi torstaina oli se mahtimainioihanasuperpäivä, jolloin lipun saattoi lunastaan hintaan 5.50 € JA keskikokoiset popparit (eli popparit, jotka jaksaa syödä mikäli on paastonnut muutaman tunnin ennen leffaa) maksoivat vain 2 €. Ostin siis molemmat, lipun ja popparit.
2012 oli järjettömän upeasti tehty, äärettömän ahdistava ja tavattoman traaginen. Itkin välillä niin paljon, että vieressä istunut poika loi muhun vähän häiriintyneen oloisia katseita. En tiedä mikä mua vaivaa nykyään, kun itken niin paljon helpommin esim. just leffoja katsellessa.
Elokuvallinen sivistäytymiseni ei päättynyt tämän viikon osalta siihen. Eilen olin nimittäin (taas vaihteeksi :DD) Vilmalla yötä ja me päätettiin kattoo Populäärimusiikkia Vittulajänkältä, kun niillä oli se hyllyssä niin ei tarvinnut vuokrata mitään. Uskokaa tai älkää, vaikka se kirja olikin pääosin täysin kura, yllätti se elokuva mut olemalla jollain tasolla jopa ihan mielenkiintoinen. En voi kuitenkaan vieläkään sanoa varsinaisesti pitäväni kyseisestä teoksesta. Edes tosta leffasta ...
Mutta mikäli haluaa viettää vajaan pari tuntia mielipuolisen elokuvanautinnon (tai vähemmän nautinnon) parissa, niin voin suositella tota!
Tänään oli sitten vuorossa Twilight-saagan 2. osa New Moon jonka näkemistä odotin melkolailla innoissani. Mun täytyy yleensä saada pyöritellä näkemiäni leffoja jonkun päivän verran päässäni, ennen kuin osaan sanoa niistä kunnolla mielipiteeni. Niimpä en osaa nytkään sanoa oikeastaan muuta, kuin että Robert Pattinson olisi tehnyt maailmalle palveluksen menemällä kokovartalosheivaukseen ennen tuon leffan kuvaamista. Hyrrrrrrr sitä karvojen määrää.

Kauhistuin tänään katsoessani kalenteria: kohta on jo joulukuu! Tavallaan joulua aina odottaa. Sillon on (yleensä) lunta ja ah loma ja lahjoja ja kaikkea. Mutta mukaan mahtuu myös paljon negatiivisia puolia. Hyvinä esimerkkeinä meidän järjettömän perusteellinen joulusiivous (kestää n. 3 vko; äidin mielestä mm. kattojen peseminen jokaista nurkkaa myöten on hyvin tärkeää joulutunnelman saavuttamisen kannalta ..) ja kamala lahja-ahdistus, joka iskee viimeistään 2 viikkoa ennen jouluaattoa, kun hoksaa ettei tiedä vielä(kään) yhtään mitä aikoo kenellekkin antaa. Olen vakavasti miettinyt sitä, että menen seuraaviin joulunjälkeisiin alennusmyynteihin shoppailemaan ihmisille vuoden 2010 joululahjoja, sillä silloin ainakin välttyisin moiselta ahdistukselta ja lisäksi säästäisin tukoittain rahaa.
Tai sitten voisi sopia jonain jouluna (ainakin kaikkien kavereiden kanssa) että lahjaksi kelpaisi vain .. tosi iso hali ♥

Tajusin vasta tänään, että tänä viikonloppuna Jyväskylän messukeskuksessa on ne jokavuotiset koiranäyttelyt, joissa kävin viimekkin vuonna sekä lauantaina että sunnuntaina ja nyt mua harmittaa ihan sikana, että hoksasin ton vasta nytten. Tänään siellä taisi olla kaikkein kiinnostavimmat rodut (mm. irlanninsusikoirat) niin tuskin jaksan sitten huomennakaan mennä.
Ehkä ensivuonna sitten taas .. jos siitä vaikka silloin tiedotettaisiin vähän paremmin/näkyvämmin!

Noniin, nyt taidan pikkuhiljaa mennä nukkumaan n______n

Ps. Olen kuunnellut tämän tänä iltana läpi n. 2309894 kertaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti