1/10/2015

Deep Thoughts About Wellness

Ihanaa lauantaitaKuten viime postauksessa kerroin, mulla on tällä hetkellä kunnon treenimotivaatiopuuska päällä ja toivonkin että se kestää pitkään. Säännöllisten treenien lisäksi on tullut taas aika ryhdistäytyä syömisten suhteen loman jäljiltä, jolloin tuli syötyä rennommin - niin kuin jouluna kuuluukin. Ajattelin jakaa teille muutamia vinkkejä/ajatuksia hyvinvointiin liittyen, sillä uskon tämän aiheen olevan monelle tällä hetkellä ajankohtainen!
Syö aamiainen: Kuulin joskus sanonnan "Aamulla syödään kuin kuningas, päivällä kuin prinssi ja illalla kuin kerjäläinen" ja osittain voisin allekirjoittaa tuon sanonnan. Kaikki eivät varmasti ole kaltaisiani aamuihmisiä, mutta voin vaikka vannoa, että kiireisenkin aamun jälkeen päivä lähtee varmasti paremmin käyntiin, kun on syönyt aamiaisen. Koko päivän energiatasot ovat aivan eritasolla, kun aamulla todella syö jotakin pelkän kahvin juonnin sijaan ja onhan aamiaisella myös tärkeä rooli esimerkiksi painonpudotuksessa, joten aamupalailu kannattaa. Torkuttajan kannattaa valmistaa aamiainen edellisenä iltana valmiiksi - tuorepuuro tai smoothie on helppo napata mukaan ja nauttia matkalla kouluun tai töihin. 
 Kaikki liikunta kannattaa: Tammikuussa kuntosalit tunnetusti pursuilevat "new year new me"-liikkujia. Musta uudenvuodenlupauksissa ei ole mitään pahaa, mutta kannattaa muistaa, että liikkua voi muutenkin, kuin tiukan saliohjelman mukaan. Siitä on nyt vuosi, kun irtisanoin mun edellisen kuukausijäsenyyden kuntosalille ja vaikka oonkin välissä käynyt useinkin kertamaksulla treenaamassa salilla tuntuu, että oon vasta nyt löytänyt liikkumisen ihanuuden, kun vakituista jäsenyyttä ei ole Teen nykyään lihaskuntotreenejä juuri kahvakuulalla, mutta myös todella paljon oman kehon painolla. Myös ilman mitään laitteita saa tehokkaita treenejä ja tuloksia aikaan. Jos pitkän työ/koulupäivän jälkeen ajatus hikijumpasta ei houkuta, ei pakon kanssa kannata ryhtyä treeniin. Sellaisina päivinä on aivan okei pitää vaikka kehonhuoltopäivä, jollaisiin ainakin mulla sisältyy muutamia joogaliikkeitä sekä pitkät venyttelyt kaikille lihasryhmille. Kun liikuntaintoa herättelee henkiin, ihan kaikki liikkuminen lasketaan - vaikkei aina hiki tulisikaan!
Salli herkuttelu & tutustu kevyempiin herkkuihin: Mulle on melkoisen helppoa kieltäytyä herkuista täysin ja jotkut teistä ehkä muistaakin kuinka vietin mm. vuosi sitten useita kuukausia ilman mitään herkuiksi laskettavia syötäviä. Vaikka tiedänkin omaavani hyvän itsekurin syömisen suhteen, olen yrittänyt nyt opetella elämää, johon kuuluu myös niistä epäterveellisistä ruuista nauttiminen - kohtuuden nimissä tietenkin. Kun syömispuolta laittaa kuntoon esimerkiksi ruuan täyteisen joululomailun jälkeen, kannattaa minusta kuitenkin yrittää pidättäytyä herkuista kokonaan vaikkapa  pariksi viikoksi. Keho puhdistuu ja olo tuntuu keveämmältä ja mikä toisikaan parempaa motivaatiota jatkoon? Myöhemmin voi sopia itselleen vaikka yhden herkuttelupäivän viikossa ja kun herkkuhimo yllättää, kannattaa ensin syödä jokin hedelmä - ja kappas himo voikin olla poissa! Olen jo aiemminkin kertonut, että sokerikierteestä päästyä jopa tavalliset makujugurtit maistuvat todella makeilta ja vaikka nyt ajatus terveellisistä banaanipannukakuista tuntuu naurettavalta, parin viikon herkuttomuuden jälkeen nekin maistuvat paremmilta kuin uskotkaan
Rakasta kehoasi: Tämä on kaikista vaikein kohta myös minulle itselleni. Vaikka syö terveellisesti ja nauttii liikunnasta tulee silti päiviä, jolloin oma peilikuva ei miellytä ja motivaatio meinaa hukkua. Onneksi nykyään hyviä päiviä on huomattavasti enemmän Olkaa siis suopeita kropallenne - se on juuri sinua varten tehty.

Tykkäisin lukea teidän mielipiteitä näistä aiheista, joten kommentoikaa rohkeasti! 

4 kommenttia:

  1. "Aamulla syödään kuin kuningas, päivällä kuin prinssi ja illalla kuin kerjäläinen" <- mahtava!! Pitää kyllä niin paikkansa <3 Yks hieman hyvässä kunnossa, oi että<33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin toi sanonta on tosi hyvä (: ! Kiitos, kropan kuva on kyllä viime keväältä. Harmittaa, kun tässä asunnossa ei ole tuollaisia valtavia liukuovikaappipeilejä, joiden kautta oli helppo ottaa koko kropan kuvia ):

      Poista
  2. Olipa tässä postauksessa paljon hyviä ajatuksia! Mulle ongelmaa näissä kuntoiluhommissa on nimenomaan tuottanut kaikki asiat mitä pääkopan sisässä liikkuu, ei niinkään se ettei mitään saisi aikaiseksi. Nyt kun ikääkin on tullut on päässyt pois juuri näistä uusi vuosi nyt mä laihdutan sen viisi kiloa, haha:D. Oonkin oppinut viimeisen puolen vuoden aikana tosi paljon itsestäni ja tän vuoden tavoite ei ole pudottaa kiloja vaan pysyä samassa kuin nyt ja rakastaa itseään entistäkin enemmän! Ja panostaa nimenomaan noihin kehonhuollon juttuihin kuten venyttelyyn ja veden juontiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Tosi hyviä mietteitä sullakin! Nykypäivänä ollaan kaikessa niin tuloskeskeisiä, aivan kuin liikkua ei saisi vain siksi, että saisi hyvän olon. Uusimmassa Trendi-lehdessä oli musta hieno artikkeli liikuntaan ja syömiseen liittyen, suosittelen lukaisemaan myös sen (:
      Hyvää ja itserakasta ( hyvässä mielessä :D) kevättä sulle ♥

      Poista