2/02/2015

10 facts about me ft. old pics

Hauskaa alkanutta viikkoa Halusin yhdistää kaksi klassikkopostausta, faktoja itsestä ja vanhoja kuvia. Faktoiksi valitsin ei-niin-perus-juttuja perus "olen 21v." "en syö lihaa"-juttujen sijaan. Vanhat kuvat ovat vuosilta 2009,2010 ja 2011. Toivottavasti teillä on yhtä hauskaa lukea tätä, kuin mulla oli kirjoittaa ja jättäkää ihmeessä kommenttia, mitä tykkäsitte tälläisestä postauksesta.

1. Olen todella läheinen mun äidin kanssa. Meillä on aina ollut hyvät välit, mutta ne on voimistuneet entisestään sen jälkeen, kun muutin pois kotoa ja vielä enemmän nyt, kun asun kaukana Jyväskylästä. Me pyritään soittelemaan äidin kanssa päivittäin ja välillä mieheltä tuleekin kommenttia, kun mun puhelin soi ja mietin ääneen kuka mahtaa soittaa, että no kukakohan? Kun ostin iPhone 6 annoin mun vanhan 4S äidille ja nykyään myös tekstaillaan paljon, koska ilmaiset imessaget. Meillä on äidin kanssa paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuten kirpputoreilla kiertely, hiustenlaitto ja salilla käyminen. Myös pitkät lenkit äidin kanssa on parasta mitä tiedän. Olen hyvin läheinen myös muun perheen kanssa, jonka vuoksi välillä Jyväskylässä kyläillessä pyhitänkin tarkoituksella koko viikonlopun ihan vain perheelle

2. Mulla on pienestä asti ollut ongelmia nukahtamisen kanssa. Välillä mietin, miten oon selvinnyt ala-asteen 1. ja 2.luokista todella hyvällä koulumenestyksellä, sillä oli ihan yleistä, että sain unta vasta joskus kello 3 yöllä ja niin pieni lapsi kuitenkin tarvitsisi vielä pitkät yöunet. Muistan, kuinka joskus saatoin lukea esim. koko Harry Potter ja Viisasten Kivi-kirjan ennen kuin sain nukahdettua. Tämän takia uni on mulle arvokas ja tärkeä asia. Nyt olen oppinut, että mun nukahtamisen kannalta iltarytmi on todella tärkeä ja siksi en häpeile sitä, että arkisin pyrin pääsemään sänkyyn viimeistään kello 21 lukemaan ja rauhoittumaan. En myöskään poistu mielelläni kotoa seitsemän jälkeen illalla, ellen ole iltavuorossa töissä.
3. En haaveile matkustelusta. Välillä mietin, olenko tylsä kun mun suurimpiin unelmiin ei kuulu mitään ulkomaanmatkoja, enkä jatkuvasti säästä rahaa johonkin reissuun eikä mulla ole käynyt mielessäkään ulkomaille vaihoon lähteminen. En olekaan matkustellut paljon ja kaukaisin paikka missä olen käynyt on Italia. Tottakai rentouttava rantaloma jossakin lämpimässä kohteessa on ihana ajatus ja varmasti jossakin vaiheessa tulee lähdettyä taas jollekkin etelänmatkalle, mutta mulla ei ole varsinaista hinkua reissata ulkomaille. Sen sijaan tykkään paljon matkustelusta kotimaan sisällä ja tuun tosi iloiseksi jos vaikka tehdään päiväreissu Tampereelle. 

4. Rakastan asiakaspalvelua. Tämä on varmasti yksi suuri syy, miksi koen kampaajan ammatin todella omaksi jutukseni. Mun kirjavasta työhistoriasta löytyy monenlaisia hommia, mutta kaikista eniten olen ollut omassa elementissäni silloin, kun olen saanyt tehdä face-to-face puhdasta asiakaspalvelutyötä. Pidän kovasti uusien ihmisten tapaamisesta ja paras onnistumisen tunne tulee silloin, kun saan palveltua jonkun asiakkaan niin, että hän on silminnähden tyytyväinen Usein multa kysytään mihin aion pyrkiä opiskelemaan kampaajakoulun jälkeen ja moni näyttää hölmistyneeltä, kun kerron perus kampaajan homman olevan just sitä mitä tahdon tehdä.
5. En kyllästy helposti ruokiin. Mulla on kausia, jolloin syön jotain tiettyä ruokaa/ruoka-ainetta todella paljon. Olen esimerkiksi elänyt yhden kesän eväänäni työpaikalla joka ikinen päivä sama setti: 2 karjalanpiirakkaa juustolla ja tölkillinen purkkipersikoita. Nykyään onneksi tulee kiinnitettyä paljon enemmän huomiota ruuan ravintoarvoihin, joten vastaaviin dieetteihin en nyttemmin enää ryhtyisi. Karjalanpiirakka maistuu kuitenkin edelleen.

6. Rakastan luontodokumentteja. Katson viikoittain vähintään yhden luontodokumentin. Ennen katsoin Avara luonnosta lähes joka jakson, mutta nyt musta on tullut nirsompi, kun olemassa on netflix ja Yle areena. Mun lemppareita on kaikki veden alla eläviin otuksiin liittyvät dokumentit, kaikista kiinnostavimpia on aina ollut hait Vähän aikaa Avara luonnossa tuli jakso joka kertoi grönlanninvalaista ja luulen, että se on vielä katsottavissa Yle areenasta, vink vink.
7. Keksin kaikille asioille lempinimiä. Monet mun läheisimmistä ystävistä tekee myös tätä ja välillä meidän puhe kuulostaa ulkopuolisille varmaan vieraalta kieleltä. Tapa on jäänyt päälle ja täällä Seinäjoella olen aiheuttanut koulu- ja työkavereiden keskuudessa hämmennystä. Kaikista parasta on keksiä jo valmiiksi todella lyhyelle sanalle lempinimi, esim. kortti = kore. Tiedättekö te mitä mahtavat tarkoittaa faret, shoret tai hapsu?

8. Omaan vahvoja mielipiteitä. Todella harva asia on mulle yhdentekevää. Olenkin aika mustavalkoinen ihminen, eli rakastan tai vihaan juttuja. En kuitenkaan halua loukata ihmisiä tai haastaa tahallani riitaa ja siksi sanon suht harvoin mielipiteitäni ääneen. Kysyttäessä vastaan kuitenkin juuri kuten ajattelen ja välillä on ihana päästä purkamaan esim. vihaa jotakin asiaa kohtaan ihmisen kanssa, joka ajattelee samoin. Mun kanssa voi saada melkoisen keskustelun aikaan mm. feikkikopioista, oikeasta Moccamaster-mallista ja siitä, onko ihmisen hyvä varttua kaupungissa pienen kylän sijaan.
9. Teen listoja kaikesta. Kauppalista ja pakattavien tavaroiden lista ovat perusjuttuja, mutta lisäksi mun kännykän muistiinpanot on täynnä mm. must-have-ostoslistoja ja postausidealistoja. Jos mulla on tiedossa vapaapäivä, saatan tehdä listan asioista, joita mun pitää hoitaa/tehdä ja joukossa voi olla ihan itsestään selvyyksiä, kuten "tee treeni", jonka luulisi muistavan ilman to do-listaakin . Osittain listojen tekeminen johtuu siitä, että ahdistus ajatuksesta unohtavani jotakin tärkeää.

10. On olemassa joitakin sanoja, jotka olen aikanaan lukenut tai kuullut väärin ja väärä muoto on iskostunut päähäni ja tuntuu oikealta. Joudun taistelemaan joka kerta puhuessani espresso-kahvista, sillä minusta se on oikeasi eXpresso. Harmaameleerattu väri taas on mielestäni harmaamAleerattu.

Löytyykö teiltä lukijoilta samoja faktoja? Entä kuka muistaa mut noiden kuvien näköisenä?

6 kommenttia:

 1. luontodokumentit ja avara luonto!♡ forever fan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että joku muukin on yhtä fanaattinen ♥

   Poista
 2. ihana postaus!! ja toi lista-asia, mä niin samaistun!! nykyään elämä heittelee niin, etten aina saa tehtyä listoja mutta en voi koskaan lähteä kauppaan ilman listaa tai jos hoidettavia asioita on monta! :D ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat on ihan must :D Kiitos ihanasta kommentista ♥

   Poista
 3. Näitä faktapostauksia on kyllä kiva lukea! Mulla on vähän sama noitten ulkomaanmatkojen kanssa...Ainakaan mua ei kiinnosta hirveästi mitkään rantalomat, ennemmin sitten kaupungit kuten Berliini ja Lontoo! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että tälläiset postaukset iskee suhun ♥ Ja hahah, kuka tietää vaikka meitä jossakin vaiheessa puraisisi kunnon matkailukärpänen? (:

  VastaaPoista