Sain instagramissa toiveen postauksesta, jossa kertoisin lemppari smoothiereseptejäni ja idea oli minusta hyvä, kiitos siitä ♥ Smoothieta mun tulee juotua lähestulkoon päivittäin ja ne ovat muunneltavuutensa vuoksi käteviä osana aamu-, ilta- tai välipalaa.

Raakasmoothie on tavallista helpompi ottaa mukaan evääksi, sillä ei tarvitse pelätä maitotuotteiden puolesta vaikka välipala odottelisi kassin pohjalla iltapäivään saakka. Raakasmoothieen on helppo piilottaa terveellisiä ainesosia, kuten avokado etenkin sellaisten, jotka eivät kyseisen terveyshedelmän(vai vihanneksen?) mausta muuten pidä. Tässä kaksi kuvissa näkyvää raakasmoothie-lemppariani (huom. kaikki määrät ovat n. määriä sillä itse valmistan smoothiet aina silmämääräisesti):

2-3dl pakastemustikoita
1 sitruuna
1 avokado
1 dl chiavanukasta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
vettä tarpeen mukaan
Huristele blenderissä mustikat, paloiteltu avokado, chiavanukas ja pellavansiemenrouhe takaiseksi mössöksi. Halkaise sitruuna ja purista sen mehu seokseen. Sekoita ja lisää joukkoon vettä halutessasi smoothiesta juoksevampaa

1 dl pakaste mansikoita
1 dl pakaste mustikoita
1 dl pakaste mustaherukoita
1dl chiavanukasta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl kokonaisia manteleita
vettä tarpeen mukaan
Sekoita blenderissä ensin kokonaiset mantelit ja auringonkukansiemenet, jotta saat niistä riittävän pientä murua. Lisää tämän jälkeen joukkoon loput ainekset ja hurista tasaiseksi massaksi. Tarkista seoksen paksuus ja lisää halutessasi vettä.
Rahkapohjaiset smoothiet ovat jo ulkonäöltään paksumman näköisiä ja iso lasillinen tälläistä riittääkin hyvin välipalaksi itsestään. Saan äitini kautta suurtalouskeittiö-kokoon pakattua reilu 3kg mangososesäilykettä, joka on siis 100% mangoa. Jaan sen pienempiin pakasterasioihin, joita on kätevä ottaa sulamaan smoothietarpeiksi. Mangosta onkin tullut yksi suosikkiraaka-aineeni smoothieissa ♥ Nykyään olen bongailluit ainakin suurimmista ruokakaupoista 100% mangososetta kotitalouskokoisena.
Näissä smoothieresepteissä yhdistyvät raikkaiden hedelmien ja marjojen maut rahkan pehmeyteen:

2dl pakaste mansikoita
1 prk/250g vähärasvaista maitorahkaa
1 rkl turkkilaista jogurttia
mansikka-lime mehukeittoa oman maun mukaan
tarjoillaan yhdessä itse tehdyn gluteenittoman myslin kanssa
Sekoita blenderissä mansikat, rahka ja turkkilainen jogurtti tasaiseksi mössöksi. Lisää joukkoon mehukeittoa (itse pidän esim. Valion mansikka-limemehukeitosta) jotta seoksesta tulee juoksevampaa. Annostele lasiin vuorotellen kerros mysliä ja smoothieta ja syö välipalaherkku lusikalla.

2dl 100% mangososetta
1 prk/250g vähärasvaista maitorahkaa
1 rkl turkkilaista jogurttia
mansikka-mehukeittoa
pinnalle nokare turkkilaista jogurttia ja pieni kourallinen kokonaisia manteleita
Sekoita blenderissä mango, rahka ja jogurtti ja lisää jälleen mehukeittoa sen verran, kun on tarvis (tähän sekoitukseen sopii mielestäni tavallinen mansikka-mehukeitto parhaiten). Kaada juoma lasiin ja lisää koristeeksi vielä hieman turkkilaista jogurttia sekä manteleita tuomaan purutuntumaa.
Löytyykö teistä kaltaisiani smoothie-hulluja?
Mä olen löytänyt smoothieiden (olipas hupsu taivutus) ihmeellisen maailman vasta ihan äskettäin. Nykyään tuntuu ettei aamu lähde käyntiin ilman vihreää taikasmoothieta, johon yleensä viskaan pinaattia, kurkkua, omppua, sitruunaa ja chiasiemeniä :P Kiitos näistä resepteistä, täytyy ottaa kaikki kokeiluun!
VastaaPoistaParempi myöhään kuin ei milloinkaan :D Oi, sun vihersmoothie kuulostaa ihanalta ja ainakin ravintoarvot on kohdillaan ♥ Nam !
Poista