Päivittelen Instagramiin (@esssisi) monia juttuja enemmän reaaliajassa ja siellä mua seuraavat saattoivatkin alkuviikosta jo bongata postauksen aiheen. Mun teki nimittäin kauheasti mieli töiden jälkeen jotakin äyriäisiä ja päädyin jättikatkarapuihin. Halusin koota niiden ympärille annoksen, joka toimisi sellaisenaan myös eväänä tulevina päivinä, eikä esim. erillistä salaattia tarvitisi valmistaa töihin mukaan. Niimpä päätin valmistaa wokkia, johon saa kätevästi ympättyä proteiinin lähteet, hiilarit ja kaikkia haluamiansa kasviksia. Tykkään wokeista niiden monipuolisuuden takia - on kätevää, kun kaikki lemppariraaka-aineet saa koota samaan aikaan lautaselle. Ruuasta tuli niin erinomaista, että päätin jakaa tämän reseptin kanssanne ♥ Oletteko te wokkien ystäviä?
Itämainen kasviskatkarapuwokki (GL)
riisinuudelia
valkosipuli-yrttimaustettuja katkarapuja (käytin itse Pirkka-merkin)
porkkanaa
sipulia
parsakaalia
cashewpähkinöitä
chilipaprikaa
inkivääriä
pannulle paistoon kookosäöljyä
mausteita oman maun mukaan
Laita nuudelivesi kiehumaan. Paloittele valmiiksi kasvikset rakenteen mukaan sopivan kokoisiksi, mitä kovempi kasvis, sitä pienempi palakoko. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna se sekä pieni pala kuorittua inkivääriä. Keitä nuudelit ja jätä ne vetäytymään. Ryhdy kuullottamaan kasviksia aloittaen kovimmasta eli porkkanasta. Kaikkien kasvisten tulisi pehmentyä hieman ja saada väriä. Tämän jälkeen lisää pannulle chili ja inkivääri sekä cashewpähkinät ja sekoittele ne tasaisesti kasvisten joukkoon (huom. herkkäsuisten kannattaa lisätä chiliä ja inkivääriä varoen ja maistella välillä, jotten wokista tule liian tulista). Pienennä paistolevyn lämpötilaa miedolle lämmölle ja lisää joukkoon sulatetut katkaravut. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja kippaa vielä vetäytyneet nuudelit mukaan - ja monipuolinen herkkuruoka on valmis ♥
Ihanaa viikonloppua kaikille !
Nam,tämä kuulostaa niin herkulliselta! Pakko testaa ;)
VastaaPoistaSuosittelen ♥ Mun tekee jo uudelleen mieli tätä!
PoistaNäyttää niin hyvältä! :)<3 en olekaan paljoa katkarapuruokia kokkaillut, niin tätä olisi kiva kokeilla :)
VastaaPoistaSiis joo, katkarapuja ja mereneläviä muutenkin tulee kokkailtua liian harvoin. Suosittelen testaaman tätä ♥
Poista