4/17/2016

Halloumi-bataattivuoka (kasvis, GL)



Kevään saapuessa ja kesän pikkuhiljaa häämöttäessä mun tekee mieli entistä vähemmän lihaa (punaista lihaahan en ole syönyt vuosiin, joten lihalla tarkoitan lähinnä kanaa ja äyriäisiä, kala ei oikein minulle maistu) ja sitä vastoin entistä enemmän kasviksia ja värikkäämpää ruokaa. Tämä resepti syntyi taas siten, että minun teki mieli valmistaa jotakin helppoa halloumista, jota voisin ottaa myös hyvin evääksi töihin. Uunissa tehtävät ruuat ovat mun helppojen ruokien ykkösiä - niitä ei tarvitse vahtia koko ajan vieressä. Tämä vuoka on esimerkki maistuvasta ja ravinteikkaasta kasvisruuasta - jota jotkin vannoutuneet lihansyöjät eivät usko olemassa olevankaan. 

Halloumi-bataattivuoka (n. 4 annosta) kasvis, GL
1 bataatti
3-4 porkkanaa
1 sipuli
kourallinen minitomaatteja
1 pkt (n.200g) halloumi-juustoa

n. 3 rk oliviiöljyä
n. 1 rkl hunajaa
pippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset rakenteensa mukaan paloiksi - porkkanat kovimpina pienimmiksi ja sipulit suurimmiksi. Pyörittele bataatit, porkkanat ja sipulit oliiviöljy-hunaja-pippuriseoksessa. Mikäli haluat enemmän makuja, voit sekoittaa joukkoon myös muita mausteita, mutta suolaa kannattaa välttää, sillä halloumi on hyvin suolaista. Kippaa maustetut kasvikset vuokaan ja paista n. 20-30min. Tällä aikaa voit kuutioida halloumin ja lohkoa tomaatit. Lisää halloumi ja tomaattilohkot vuoan päälimmäisiksi ja anna paistua vielä n. 25 min, tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. 

Tämä postaus sattuikin sopivasti WWF:n Vähemmän lihaa lautaselle-kampanjan aikoihin, johon suosittelen tutustumaan. Millainen suhde teillä on lihaan?

8 kommenttia:

  1. Mä kovasti yritän syödä enemmmän kasvisruokaa ja ylipäätään monipuolistaa omaa ruokavaliota :) ehdottomasti tää testiin!!

    www.m-stay-fresh.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokavalion monipuolistaminen ja kasvisruuan lisääminen kuulostaa tosi hyvältä :) tähän reseptiin on helppo tarttua, sillä halloumi tuo lihamaista fiilistä!

      Poista
  2. Tosi herkulliselta näyttää ja kuulostaa! :) Täytyykin laittaa joku päivä testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella :) raaka-aineetkin tässä on ihanan yksinkertaiset ja löytyy ihan joka marketista!

      Poista
  3. Nam Nam minkä näköistä!

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä katosi kyllä parempiin suihin hyvin pian :)

      Poista
  4. Olen yrittänyt alkaa syömään enemmän kasvisruokia ja heti huomaa, että olo on paljon kevyempi! Joten tätä sun reseptiä pitää ehdottomasti testata, ihan vain jo siksi että olen hulluna bataattiin ja halloumiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kasvisruoka kiinnostaa, se on aina hyvä juttu, niin kropan kuin meidän maapallommekin kannalta :D Suosittelen kokkaamaan tätä, mäkin kävin tuumasta toimeen juuri siksi, että halloumi ja bataatti on aivan mun herkkuja ♥

      Poista