6/26/2014

Bonobo rakastaa rusinoita

Koko eilisen työpäivän minun teki mieli jotain hyvää. Kirjoitin miehelle ostoslistaan "kaksi tummaa banaania" - ja illalla saimme herkutella muffinseilla Nämä herkut ovat gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia, mutta tiedän niiden maistuvan maukkailta, sillä terveyshömppääni varauksella suhtautuva mieskin piti näistä!
 Käyttämäni resepti on pelkistetty versio, sillä kokemattomana gluteenittomien tuotteiden leipojana halusin vain testata kuinka tämä leivonnainen ylipäätäänsä keksimälläni reseptillä onnistuu. Taikinaan voi halutessaan lisätä vaikkapa lempi pähkinöitä rouhittuna ja hunajaa lisää makeutta tuomaan.

Gluteenittomat, maidottomat ja sokerittomat muffinit (n. 8kpl)

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 ruskeapilkkuista banaania
2 kananmunaa
1/2 dl mantelimaitoa
1,5 tl leivinjauhetta 


1 rkl kookosöljyä
reilusti kanelia

kourallinen rusinoita
1 rkl seesamin siemeniä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl kookoshiutaleita

Lämmitä uuni 200°C. Jauha sauvasekoittimella tai blenderissä kaurahiutaleet jauhoksi. Lisää joukkoon leivinjauhe. Sauvasekoita tai blendaa erillisessä kulhossa banaanit sileäksi mössöksi. Lisää joukkoon kananmunat ja mantelimaito ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen ja sekoittele lusikalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon juoksevaksi sulatettu kookosöljy, kaneli, rusinat, siemenet ja kookoshiutaleet. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista keskitasolla n. 15min, tai niin kauan, kunnes muffinsitaikinaa ei tartu haarukkaan kokeillessa.

Vatsaystävällinen, terveellinen herkku on kätevä iltapala, osa aamiaista tai vaikka välipala

Huomenna minä otan suunnaksi Seinäjoen ja Provinssirockin - onko kukaan teistä tulossa samoille festareille? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti