6/01/2014

Rottakengurun turkki voi olla kellertävä

 Multa kysellään usein koulussa niin asikkaiden, kuin luokkatovereidenkin toimesta, miten hoidan hiuksiani, kun niiden kunto on vuoden aikana parantunut. Halusin näin kesän kynnyksellä tehdä postauksen hiusten hoitoon liittyen, sillä monelle tukan kuivuminen kesällä on varmasti tuttu ilmiö. Tosiasiahan on se, että hius on kuollutta solukkoa ja näin ollen jo syntyneitä vaurioita ei voi enää paikata. Niimpä tärkeää on ennalta ehkäisy ja kauniin kokonaisuuden saavuttamiseksi myös niiden syntyneiden vaurioiden peittäminen. 
Davinesin hiusöljy on esiintynyt blogissani jo aiemmin, mutta en voi olla hehkuttamatta sitä tässäkin postauksessa Jos tuotteen nimi on "absolute beautifying potion" ei siltä voi odottaa muuta kuin hyvää. Suin öljyä jokaisen pesun jälkeen reilusti pyyhekuivaan tukkaan, etenkin latvoihin. Aamulla tukkaa föönatessa niin pörröisyys kuin sähköisyys ovat poissa.
Uudempi öljymäinen tuote hyllyssäni on Cutrinin uusi seerumi, jonka sain käyttööni äskettäin. Tuote lupaa siis vahvistaa hiusta. Käytän tätä aamulla ennen föönausta ja hiukset kyllä tuntuvat paksummilta, kuin ilman seerumia. Cutrin ei yleisesti ole mikään lempparini, mutta heidän tuotteissaan tuoksut ovat ihania Tässäkin seerumissa on kevyt mustikan tuoksu.
Vasta kampaajaopintojen aikana olen tajunnut kiiltosuihkeiden idean. Ennen ajattelin, etten missään nimessä halua tukkaani mitään, mikä voi saada sen näyttämään rasvaiselta ja likaisen kiiltävältä. Kevyet kiiltosuihkeet kuitenkin ovat oiva viimeistelytuote lähes lookkin kuin lookkiin. Cutrinin Shine Spray on juuri sopivan hienojakoinen, jotta sitä voi käyttää myös aukinaiseen tukkaan huoletta. Kiilto on ominaisuus, joka saa hiuksen näyttämään terveemmältä ja tuo värejä paremmin esille, sillä valo heijastuu silotellusta pinnasta karheaa paremmin.

Mikäli omasta kaapista ei juuri kyseisiä tuotteita löytyisikään, kesähampulta voi välttyä muutamilla vinkeillä:
Kosteutus, kosteutus, kosteutus. Kaiken a ja o. Suosittelen siis valitsemaan niin shampoon kuin hoitoaineenkin kosteuttavia ominaisuuksia silmällä pitäen.
Híus on vahingoittuvimmillaan märkänä. Pese siis tukka niin harvoin kuin mahdollista ja vältä esimerkiksi repivää harjaamista tai hiusten pörröttelyä kosteana.
Suojaa hiukset. Vaikka UV-suojatuotteiden hyödyllisyydestä hiusten hoidossa kiistelläänkin paljon, sisältävät monet hiusten aurinkosuojasuihkeet ja -seerumit kalvonmuodostajia, jotka ehkäisevät auringossa tapahtuvaa hapettumista.

Ajattelen vielä myöhemmin kesällä tehdä postauksen hiusten tehohoidosta, jota olen itse ryhtynyt parin viikon välein tekemään. Mitä mieltä olette, koetteko tälläiset postaukset hyödyllisinä? 
Ihanaa alkanutta kesäkuuta kaikille

2 kommenttia:

  1. Hoooh, nyt äkkiä kiiltosuihkeita ja öljyjä ja kaikkia hankkimaan! Niiin kivoja tälläset hius-informatiiviset postaukset :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! (: Hihii jee kiva kuulla, että tykkäät!

      Poista