6/14/2014

Karvakehrääjät ovat enimmäkseen yöaktiivisia



Hankin keväällä kaappiini kookosöljyn lähinnä ruuanlaittoa ajatellen. Lueskellessani sen käytöstä, kävi ilmi, että kookosöljy on hyväksi kropalle myös ulkoapäin! Itse olen jo kerennyt testata öljyä useampaan kertaan hoitavana naamiona hiuksissa - ja voin todella suositella sitä. Tässä muutamia huomioita ja vinkkejä kookosöljynaamiosta:

Kookosöljy muuttuu juokevaksi 25 asteessa, joten näin ollen sen levittäminen tukkaan on helppoa, vaikka tavara saattaa purkissa näyttää jähmeältä. Kannattaa erotella erilliseen purnukkaan ulkoiseen käyttöön tarkoitettu öljy, jotta ruokaöljy säilyy hygieenisenä ja voit kaapia pikkupurkista öljyn naamiota varten suoraan sormilla. Hiero hieman käsien välissä, niin huomaat öljyn juoksettuvan.

Tee naamio päivänä, jona aiot pestä hiukset. Kampaa tukka ensin selväksi ja hiero sitten käsin öljyä reilusti latvoihin ja pituuksiin. Anna vaikuttaa väh. 30min. Mitä pidempi, sen parempi.

Pese hiukset tavalliseen tapaan ja käytä myös hoitoainetta. Hius ei jää öljyiseksi tai tahmean tuntuiseksi, sillä kaikki imeytymätön öljy peseytyy kyllä pois. 

Öljynaamion jälkeen voi käyttää muotoilutuotteita sekä hiuksiin jätettäviä suihkeita tai öljyjä, mutta minä föönasin tukan kuivaksi ensimmäisen naamiokokeilun jälkeen ihan ilman mitään muita tuotteita, sillä halusin päästä heti tunnustelemaan eroa. Jo ensimmäisen naamion jälkeen latvan haurastunut hius tuntui vahvemmalta.

Suosittelen öljynaamiota tukan kunnosta riippuen kerran viikossa tai kahdessa. 

Kookosöljyä myydään nykyään melkein kaikissa tavallisissa markeiteissa. Oletteko te jo ihastuneet kookosöljyyn? Erillaiset käyttövinkit jakoon!

3 kommenttia:

  1. Osaatko sanoo kun mä yleensä värjään tukkaani suihkussa niin että sekotan hoitoaineeseen väriä (pinkki hoitava semi-permanent) ja annan vaikuttaa ainakin 10min, niin kannattaako tää kookosöljyhoito tehdä silloin? Vai pitäskö suosiolla tehdä se semmosilla kerroilla kun en värjää c: Huhhuh olipas vaikeeta selittää, toivottavasti tein itteni ymmärrettäväks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärsin kyllä :D Värjäystuloksen vuoksi suosittelen tekemään öljyhoidon niillä kerroilla, jolloin väriä et tukkaan laita. Öljyä imenyt tukka ei välttämättä ota vastaan väripigmenttejä kovin hyvin (:

      Poista