7/09/2015

Lämmin lehtikaalisalaatti


Tämä resepti syntyi, kun eräänä päivänä olin töiden jälkeen suuntaamassa salille ja mietin mitä söisin päivälliseksi. Olenkin aiemmin jo kertonut, että kesäisin tekee entistä enemmän mieli syödä kevyesti ja raikkaasti, niimpä erilaiset salaatit onkin mun suuressa suosiossa. Nyt on kuitenkin ollut niin koleaa, että mieli ja masu kaipaavat jotakin lämmikettä. Niimpä keksin, lämmin salaatti. Tässä yhdistyy mun monia tämän hetken lemppareita, kuten lehtikaali ja mungopavunidut. Olin jo valmiina unohtamaan lehtikaalin olemassa olon talven kuivia kaalinlehtiä natustettuani, mutta kesällä nämä(kin) ovat kuin eri kasvis - ihanan rapeaa ja mehevää Tässä siis mainio, täyttävä salaattiateria, joka lämmittää sadepäivinä !

Lämmin lehtikaalisalaatti 

2 isoa lehteä lehtikaalia (määrä saattaa tuntua kuivana suurelta, mutta paistettaessa kaali kutistuu)
n. 1dl mungopavunituja
kurkkua
miniluumutomaatteja
haluamiasi pähkinöitä (itse käytin pekaanipähkinöitä)
½ avokado

½dl couscousia
oliiviöljyä
mausteita oman maun mukaan

Laita couscous turpoamaan paketin ohjeen mukaisesti. Pese ja pilko lehtikaali. Palat saavat jäädä melko suuriksi, sillä kaali tosiaan kutistuu paistovaiheessa. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja heitä silputtu kaali pannulle yhdessä pavunitujen ja pähkinöiden kanssa. Paista keskilämmöllä n. 5min ja kääntele tasaisesti. Mausta. Seos on valmis, kun kaalin määrä on pienentynyt noin 1/3 osaan alkuperäisestä. Paloittele kurkku ja tomaatit sekä avokado. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lorauta päälle vielä hiukan oliiviöljyä. Nam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti