3/27/2012

Kultakalojen muisti on hillittömän lyhyt - kuulostaa käytännölliseltä

Moi! Edes pyllylleen mennyt äikän essee ei voi pilata päivää, jonka aamu on näyttänyt tältä:
Ja jossa on seuraavaksi luvassa kunnon salitreeni ja ilta näiden:
JA parhaiden kavereiden kanssa juhlien. Vaikka meenkin huomenna aamusta kouluun tekee haut seuraaviin opintopaikkoihin, aion tänä iltana näyttää keskisormea kaikelle opiskeluun liittyvälle - ja nauttia elämästä!

XOXO

4 kommenttia:

  1. siis höh :( luin nuo edelliset kommentit, niin kävikö sulla niin, että taitojen perustella vahva ällä vaihtu justjust ämmään? vai riittääkö edes siihen? D:

    ite kirjoitin pari ainetta jo syksyllä ja silloin jo meni hermo koko ylioppilaskirjoituksiin... otin sellaisen asenteen, että kun itse tiedän, että olen hyvä jossain aineessa ja tykkään siitä, niin yksi YTL'n koe ei sitä asiaa muuta :) esimerkiksi ruotsi on itselläni ollut aina 9 ja mulla on mielestäni kielipäätä siihen ja sain preleistä ja muista kirkkaita eximioita, niin sitten varsinaisesta kokeesta tulla tupsahti ämmä :) ensin harmitti hirveästi, mutta sitten ajattelin, että mitä väliä! jos en sillä hetkellä juuri sattunut keksimään mitään syvällistä koulukirjojen kierrättämisestä ja osannut muotoilla asiaa sensoria miellyttävään muotoon, niin ei voi mitään! :) tai ylipäätään jos ei keskittyminen jaksanut riittää aivan koko kuuntelun läpi niin samapa tuo loppujen lopuksi! pääasia on, että itse tietää mihin kykenee ja sensoreille voi suoraan sanoa vaan so long suckers :)

    ymmärrän toki kyllä, että olisi hienoa, kun ne taidot näkyisi sitten siellä tärkeimmässäkin kokeessa ja tosiaan ymmärrän, että syksyllä saattaa olla uusiminen edessä, onhan se varmasti ollut sen verran iso pettymys :| toivottavasti kuitenkin tämä - varmaan vähän järjetön viesti - piristi edes vähän tuon masentavan pistesaaliin jälkeen, yritys oli ainakin kova! :)

    VastaaPoista
  2. Anon: Voi vitsit kun piristävä kommentti !
    Mut joo tuo ällä mulla oli tavotteena ja mitä mua opettaneiden äikänopejen kaa oltiin puhuttu niin se oli ihan realistinen tavote. Noi pisteet ei taida nyt riittää kun C:hen, en oo halunnu ees kattoo niitä rajoja, kun harmittaa niin paljon.
    Toi on ihan totta mitä sanoit, että loppujenlopuks kirjotuksien arvosanat on yliarvostettuja, koska se on tosiaan vaan se yks koe ja yritys - eikä esimerkiks kielten kokeissa suoraan mitenkään testata sitä, miten hyvin pystysit puhuen kommunikoimaan ja ymmärtämään kyseisen kielen natiivia edustajaa. Ja äikässähän - etenkin noissa esseissä - ratkasee se lukija niin paljon, eihän kaikki tykkää samoista kirjailijoistakaan!

    Sen takia uusimaan menen, että en usko pääseväni näillä lähtöpisteillä opiskelemaan sinne minne haluaisin, rivi kun näyttää nyt tältä: M, 2xC, B ja matikasta odotettavissa A. Tossa joukossa se L tai edes E olisi ollut aika kullanarvoista kamaa!

    Kiitti vielä hei tosta mielipiteestä - sait hymyn mun huulille ((:

    VastaaPoista
  3. no hyvä, että vähän edes helpotti tuota harmitusta :) en ollut varma sainko asian esitettyä oikein, mutta hyvä, jos sait perusajatuksesta kiinni!

    onhan tuo laudaturista cum laudeen hirmuinen pudotus, tuntuu vähän hölmöltä jälkikäteen verrata tuota omaa eximia - magna ""romahdusta""... :$ ja oon tosiaan samaa mieltä tuosta äidinkielestä, että lukija merkitsee todella paljon! mua opetti kolme eri opettajaa lukiossa ja esimerkiksi parhaatkin esseet tulivat 35p takaisin eräältä opettajalta kun toinen taas arvosteli kehusanoin ne 50p arvoisesti :) kumpi lie oikeassa ja onko reilua vai ei... mutta jos nyt muistan oikein, niin taisit mainita, että sulla "ongelma" oli se esseen erikoisuus, mutta toivotaan, että se muuttuu rikkaudeksi sitten sensoreiden silmissä! jos sensorit lukee paljon näitä WTC-tornien palomiehistä ja homoista, jotka uskaltaa olla oma itsensä kertovia esseitä, niin varmasti erotut sieltä massasta eduksesi :) toivotaan parasta!

    en tosiaan tullut kylläkään edes ajatelleeksi noita jatko-opintoja, niiden kannaltahan se laudatur ei todellakaan olisi yhtään ollut haitaksi... et kai oo missään tainnut mainita, että mitä ja missä meinaat tehdä ton koulun jälkeen? :) minkä alan osaaja susta siis olis tulossa tulevaisuudessa?

    ehkä kuitenkin nyt lopetan tästä aiheesta spämmäämisen, sellasissa mitoissa näyttäs olevan jo tää sun kommenttiboksi ja varmaan korvista tursuu jo noi kirjotukset!

    mutta tosiaan, nyt peukut pystyyn essin erikoisille lämpeevän sensorin ja alhaisten pisterajojen puolesta! :):):)

    VastaaPoista
  4. Anon: Joo nyt vaan kaikki peukut ja isovarpaat pystyyn !! ((:
    Puheviesintää yritän keinolla millä hyvänsä päästä opiskelemaan.
    Iso kiitos vielä hei näistä piristyksistä!

    VastaaPoista