12/07/2015

Gingerbreads






Viime viikonloppua oltiin odotettu äidin kanssa jo monia viikkoja! Luvassa oli nimittäin taas perinteinen itsenäisyyspäivän pipareiden leivonta Ollaan pidetty tätä tapaa yllä mun ensimmäisestä joulusta saakka ja siksi yhteinen leivontapäivä on hurjan tärkeä. Me ollaan aika piparikriittisiä ja tehdään taikina aina itse. Mun mielestä kaupan piparitaikina onkin hirveän voimakkaan ja teollisen makuista. Piparitaikinaan tarvittavia mausteita säilytetään raidallisessa peltirasiassa, jonka esiin kaivaminen kaapin perältä herättää aina joulufiilistä. Mietittiin purkin alkuperää ja äiti muisteli saaneensa sen 16-vuotiaana. Purkillakin on siis historiansa, puhumattakaan vanhasta reseptivihosta, josta pipariohje löytyy. Tuntien mittaisen leivontasession jälkeen on ihana rauhoittua pöydän ääreen, maistella ja koristella pipareita. Myös piparitalon osat saatiin valmiiksi ja koristeltua, mutta kokoaminen jää parin viikon päähän, kun mun joululoma starttaa! En malta odottaa Huomenna suunnataan Vilman kanssa Helsinkiin jouluostoksille joten mun joulufiilis alkaa olla pikkuhiljaa hyvin kohdallaan, vaikka ulkona ilma onkin kaikkea muuta kuin jouluinen.
Miten te vietitte itsenäisyyspäivää? Entä onko teillä joitakin ehdottomia jouluperinteitä, joista ei voi luistaa?

4 kommenttia:

  1. Kateellinen olen että noi piparikoristelut onnistu teillä noin hyvin. Itsellä meni ihan päin kuusta kun en niin usein koristele xD ja suloinen tuo koira :D mutta mullakin tuloillaan postaus pipareista, saa käydä katsomassa kunhan saan sen tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa :D riittävän monta söhrättyä piparia alla niin onnistuu tekemään muutaman kuvauskelpoisen! Raipe sattui kyllä kielensä kanssa juuri oikealla hetkellä kuvaan :D

      Poista
  2. Mä olen niin laiska, että en jaksa itse valmistaa taikinaa. Toki varmaan pitäisi, muistan nimittäin lapsuudesta miten mummo teki sen itse ja ai luoja miten hyvältä ne piprut maistui! <3 Ihanaa reissua teille! :)) Ps. Raipe<33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppujen lopuksi taikinan tekeminen itse on tosi nopeaa, mutta leivontaan ei voi ryhtyä ihan hetken mielijohteesta, sillä taikinan pitää antaa jäähtyä pitkään :D Itse tehdyssä taikinassa saa korostettua juuri niitä makuja mistä pitää ja jätettyä toisia vähemmälle esim. meidän taikinassa ei maistu neilikka niin voimakkaasti kuin kaupan! Tuo Raipe onnistui kyllä tulemaan kuvaan niin sopivasti että ♥

      Poista