12/02/2009

Sirius vai sateelliitti?

Näin tänään iridium-sateelliitin välähdyksen (aika varmasti se oli se !) ja joitain epämääräisiä tähtikuvioita. Lue: me oltiin tähtitiederyhmän kanssa jollain random lintutornilla havaitsemassa tähtiä. Nuokuttuani tunnin Vilman vieressä lopen kyllästyneenä, luita ja ytimiä myöten jäätyneenä ja jokseenkin väsyneenä, tuntui kivalta päästä kotiin vaihteeksi autokyydillä, joutumatta odottelemaan keskustassa kotiin vievää bussia sen normaalin puolen tunnin verran.

Luin eilen illalla sitä kirjaa (Ennen päivänlaskua ei voi) rutosti eteenpäin. Olen jo melkein puolessa välissä ja ei hyvänen aika se on hyvä! Nytkin mun tekisi melkein vetäytyä tästä koneelta sen kirjan pariin ja veikkaampa, että kunhan saan tämän postauksen valmiiksi teenkin niin.

Keksin tänään kivan jutun, jolla sain näppärästi piristettyä tylsän valkoisia kaapinovia:

Istutin kaikki säästössä olleet leffaliput sinitarralla kiinni kaapinoviin. Vanhin näytti olevan vuodelta -05 ja yhteensä noita on 40. Vain 40. Lyön vaikka pääni pantiksi, että ainakin muutama lippu on kadonnut teille tietämättömille .. Noo, länttään tuohon sitten tästä lähtien kaikki liput. Kattellaan sitten, että millon noita kaapinovia ei voi enää erottaa tuolt alta (;

Mun pitäisi nyt olla possunuhalta turvassa. Sain nimittäin tänään koulussa sen H1N1-virukselta suojaavan rokotteen. Ja sen kyllä tuntee ... Ihan hillittömän kipeä on tuo (olka)lihas(ko) nyt ja mm. kahvikupin nostaminen vasurilla on mahdoton toimenpide tässä tilassa.
Mietinkin maanantaina, kun tuosta rokoteaikataulusta koulussa kuulutettiin, että otanko koko rokotetta ollenkaan. Monillehan on kuitenkin tullut siitä pahojakin sivuvaikutuksia ja mitäs järkeä siinä on, että otetaan rokote jotakin tautia vastaan, mutta kärsitään sitten sen pistoksen takia lähes samoista oireista (kuume, pahoinvointi yms.).
Toisaalta, sikainfluenssaan on kuollut Suomessakin jo muutamia ihmisiä ja miksi ottaa riski, jos mahdollisuus ilmaiseen suojaan kerta on? Lisäksi jättämällä rokotteen ottamatta vaarantaa oman terveytensä lisäksi muiden terveyden, sillä epidemia riehuu sitten kaikkien niiden keskuudessa, jotka rokotteelta kieltäytyvät. Ja taas tulee lisää ruumiita.
Eriasiahan on sitten se, jos possunuhan on jo sairastanut ja sitä kautta saanut immuniteetin. Tulin kuitenkin aikani pohdittua siihen tulokseen, että kaikkien joilla mahdollisuus ilmaiseen rokotteeseen on tulisi se tilaisuus käyttää, mikäli pätevää syytä ( = jo sairastettu sikainfluenssa) ei ole.

En ymmärrä miten olen vieläkin sisintä myöten aivan jäässä, vaikka mulla on päällä  kamala kasa vaatteita ja tossa vieressä kupillinen kaakaota (ja kermavaahtoa ;>).
Tässä tilassa myisin vaikka sieluni poreammeesta. Että mikäli jollakulla ei ole vielä mielessä mitään joululahjaa mulle, niin poreamme kelpaisi kyllä!
Joululahjoista puheenollen, kummitätini kyseli juuri sähköpostilla, mitä mahtaisin haluta lahjaksi. Mietin, että mulla oli joku juttu, mistä olen haaveillut jo pitkään (joku muu siis kuin se poreamme) ja vähän aikaa muisteltuani sain sen päähäni. TÄMÄ se on ♥ Musta toi on ihan törkeän söpö sormus, vaikkakin aika samanlainen kun se mun Glitteristä taannoin ostettu halpisversio ;D Toi kivi on kai vähän vaaleanpunaiseen taittuva, minkä takia ihastuin tohon ihan totaalisesti. Toivottavasti se on sitten oikean kokoinen!

Loppuun sitten vielä tämmöinen ............ tosi söpö kuva musta, jonka Mia äskön lähetti mesessä ;DDDD Oiskohan toi jostain ... syys-lokakuulta? Kuvassa siis meixi ja parhaat (sekä ainoat) kaverini <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti